Dasydemellidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dasydemellidae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Dasydemellidae
Norsk(e) navn:
Hører til: støvlus, lus,
vingede insekter,
insekter
Antall arter: 30
Habitat:
Utbredelse: Amerika og Asia
Delgrupper:

Dasydemellidae er gruppe små insekter som tilhører gruppen støvlus (Psocoptera). De er ikke parasitter men lever av ulikt dødt organisk materiale, alger og soppsporer.


Utseende[rediger | rediger kilde]

Middelsstore til ganske store støvlus (3-6 mm), antennene, kroppen og den ytterste delen av vingene ofte med lange, utstående hår slik at dyret virker sterkt hårete. Fasettøynenne er runde og utstående. Antennene består av 13 ledd. Hodet har et par grunne groper i pannen, kjevene (mandiblene) er store og sprikende, slik at det ser ut som om munnen alltid er åpen. Føttene er to-leddete. Forvingenes årer har to eller flere rader av hår i den ytre halvdelen, men er hårløse i den indre. Vingekanten har en frynse av lange hår som ikke krysser hverandre. Vingemerket (pterostigma) er ganske smalt, areola postica (celle ved vingens bakkant) er ikke forbundet med M (den lange åren midt i vingen). Vingemembranen er hårløs eller har noen få, spredte hår.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Familien har en begrenset utbredelse i Mellom-Amerika, det nordlige Sør-Amerika og Asia. Én art, Teliapsocus conterminus, er utbredt i Nord-Amerika.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Systematikken innen gruppen støvlus følger [1].

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]