Darren Hayes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Darren Hayes
Darren Hayes TMT2007.jpg
FødtDarren Stanley Hayes
8. mai 1972[1]Rediger på Wikidata (48 år)
Brisbane[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, sanger, lyriker, komikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Medlem av Savage GardenRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, synthpop
InstrumentVokal
Stemmetypetenor, tenore di grazia
Aktive år1993
PlateselskapColumbia
Nettstedhttp://www.darrenhayes.com
IMDbIMDb

Darren Stanley Hayes (født 8. mai 1972 i Australia) er en australsk sanger og komponist. Han er født som den yngste av tre barn i Brisbane, Australia. Han var et av medlemmene i den nå oppløste duoen Savage Garden. Siden 2002 har Hayes jobbet med sine egne soloprosjekt. Hayes har bodd i London siden 2004, der han nå bor sammen med sin partner Richard Cullen

Savage Garden[rediger | rediger kilde]

Darren var vokalist i den Australske pop-duoen Savage Garden som i tillegg til Hayes besto av Daniel Jones. Gruppen gav ut deres første singel I Want You i 1996. Debutalbumet Savage Garden ble utgitt i 1997 og hadde stor suksess blant annet i USA. Gruppens andre album Affirmation ble utgitt i 1999. Gruppen ble splittet i 2001.

Soloalbumer[rediger | rediger kilde]

I 2002 kom Hayes ut med sitt første soloalbum Spin. Albumet fortsatte i samme musikalske stil som Affirmation.¨ Albumet er produsert av Walter Afanasieff som også produserte Affirmation. Spin solgte rundt 2 millioner på verdensbasis og hadde singler som "Insatiable" , "Strange Relationship", "Crush (1980 Me)" og "I Miss You". I 2004 kom soloalbum nr. 2 ut : The Tension and the Spark. Det hadde mer personlig og mørkere tekster enn Spin , og solgte mye dårligere. Dette førte etterhvert til at Darren brøt med plateselskapet Columbia i 2006. Hayes grunnla dermed sitt eget plateselskap Powdered Sugar og ga i 2007 ut sitt neste album This Delicate Thing We've Made. Hayes' 4. soloalbum var ferdig på høsten 2010 , og det ventes en ny singel fra dette albumet i løpet av senvåren 2011. Albumet er ventet å slippes til høsten 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b The International Who's Who in Popular Music 2002, Hayes Darren Stanley

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]