Dark Angel (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dark Angel er en amerikansk science fiction-TV-serie. Det ble bare spilt inn to sesonger av serien, som gikk på Fox fra oktober 2000 til mai 2002. TV-serien ble produsert av James Cameron og Charles H. Eglee.

Handlingen i serien foregår for det meste i et fiktivt Seattle i år 2020, selv om hovedpersonen Max ofte har tilbakeblikk til år 2009, da USA holder på å utvikle genetisk modifiserte soldater. I 2009 flykter tolv niårige transgeniske soldater fra Manticore, den hemmelige myndigheten som står for fremavlingen og utdanningen av soldatene. Et par måneder etter flukten inntreffer et terrorattentat kalt «the Pulse». Et kjernefysisk våpen skytes opp og detonerer over USA. Bomben får ingen direkte offer, ettersom detonasjonen skjedde så høyt opp. Derimot forårsaker bomben en så kraftig elektromagnetisk puls at nesten alle datamaskiner i USA ødelegges. Bortsett fra at USAs økonomi ødelegges, og at all kommunikasjon og lignende skades, så slettes også alle register. I dette kaoset lykkes de transgeniske rømlingene å skjule seg.

I 2020 er USA et U-land under unntakstilstand. En av de transgeniske, Max, eller X5-452 som hennes benevnelse er, bor i Seattle, og forsøker å finne de andre. Hun jobber som sykkelbud om dagene, men om natten jobber hun som innbruddstyv. En natt bryter hun seg inn hos Logan, som senere viser seg å være Eyes Only, en hacker som hacker seg inn på TV-sendinger og forteller sannheter som staten vil holde borte fra folket.

Det er også laget 2 sesonger av denne på film.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]