Danielle Rousseau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Figuren Danielle Rousseau ble spilt av Mira Furlan.

Danielle Rousseau er en fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost, en serie som forteller om livene til over førti mennesker etter at deres fly krasjet på en øde øy i Stillehavet.[1] Den kroatiske skuespilleren Mira Furlan framstilte figuren Danielle Rousseau, en forsker som har forlist på øya 16 år tidligere. Etter Furlan besluttet å forlate TV-serien, ble figuren Danielle Rousseau framstilt av den langt yngre amerikanske skuespilleren Melissa Farman i sjette sesong av serien. Rousseau var en figur som jevnlig ble vist i mindre segmenter av serien fra sesong en til fire, foruten også en episode hvor hennes stemme ble hørt.

Figuren, som ble referert til som «den franske kvinnen», ble introdusert tidlig i første sesong. 16 år før flykrasjet var Rousseau et medlem av et fransk forskningsskip som gikk på grunn på øya. To måneder etter han hun var strandet på øya fødte hun datteren Alex, spilt av Tania Raymonde. Imidlertid ble Alex tatt av øya opprinnelige beboere, en gruppe som Rousseau kalte for «de andre». Hennes fremste mål er å bli gjenforent med datteren, noe som ble oppnådd i siste episode av tredje sesong, «Through the Looking Glass». Foreningen var kortvarig da Rousseau ble skutt og drept av en gruppe leiesoldater i midten av fjerde sesong.

TV-seriens manusforfattere skrev Rousseau ut av serien på forespørsel av Furlan som ikke ville reise til Hawaii for å filme sine scener, skjønt hun senere kalte dette for et usant rykte.[2] En del av årsakene var den amerikanske forfatterstreiken i 2007–2008 som forsinket serien. Senere ble dog en yngre versjon av Rousseau gjeninnført i serien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fordis, Jeff (22. januar 2007): «ABC Studios Lost Show Description Lead Press Release Page» Arkivert 3. september 2010 hos Wayback Machine.. ABC Medianet.
  2. ^ Geekadelphia interview, 2010 Arkivert 3. oktober 2013 hos Wayback Machine., Sitat: «I don’t know where this is coming from, I loved being on the show and loved playing that role.»

Se også[rediger | rediger kilde]