Daniel McKinnon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Daniel McKinnon
Født21. april 1922
Williams
Død6. august 2017[1] (95 år)
Grand Forks[2]
Utdannet ved University of North Dakota
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
Nasjonalitet USA

Daniel Duncan «Dan» McKinnon (født 21. april 1922 i Williams i Minnesota, død 6. august 2017 i Grand Forks i Nord-Dakota) var en amerikansk ishockeyspiller som deltok i De olympiske vinterleker i 1956 i Cortina d'Ampezzo.

McKinnon vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under Vinter-OL i 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det amerikanske ishockeylaget som kom på andreplass i turneringen bak Sovjetunionen. Det var ti lag som deltok, og etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes én gang. USA vant fire kamper og tapte én, 0–4 til Sovjetunionen i sluttspillsserien. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale ti poeng foran USA med åtte og Canada med seks.

McKinnon spilte i tre ishockey-VM for USA; 1955 og 1958 i tillegg til OL-turnering i Cortina d'Ampezzo som også var det 23. verdensmesterskapet i ishockey.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UND hockey pioneer, Olympic silver medalist Dan McKinnon dies, http://www.grandforksherald.com/sports/und-hockey/4308872-und-hockey-pioneer-olympic-silver-medalist-dan-mckinnon-dies
  2. ^ Sports-Reference.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]