Dance of the Dead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dance of the Dead
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2008
Prod.landAmerikansk
Lengde95 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGregg Bishop
ProdusentEhud Bleiberg
ManusforfatterJoe Ballarini
MusikkKristopher Carter
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jared Kusnitz
Blair Redford
Justin Welborn
Annen informasjon
Prod.selskapBleiberg Entertainment
DistributørGhost House Pictures
Premiere9. mars 2008 under South by Southwest
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Dance of the Dead er en amerikansk skrekkfilm fra 2008.

Regissør var Gregg Bishop, og manus ble skrevet Joe Ballarini. Hovedrollene ble spilt av Jared Kusnitz, Greyson Chadwick, Chandler Darby, Lucas Till, Blair Redford og Carissa Capobianco.

Filmen hadde begrenset premiere under South by Southwest, før den ble sluppet på DVD i USA den 13. oktober 2008.

Handling[rediger | rediger kilde]

Et skoleball ved en videregående skole i Georgia blir uventet avbrutt når en kirkegård, som ligger rett ved siden av et kraftverk, plutselig blir en kilde til gjenopplivede kadaver. Når disse zombiene begynner å marsjere mot videregående skole i området, må en gruppe tenåringer stå imot zombie-utbruddet og redde dagen. Tenåringen Lindsey slår opp med Jimmy dagen før skoleballet, og begynner et forhold med Mitch. På vei til skoleballet går Mitch og Lindsey med til kirkegården, for å ha sex. Mitch blir plutselig trukket ut av bilen, og drept av en zombie. Deretter blir Mitch forvandlet til en zombie selv. I mellomtiden undersøker medlemmer av skolens Science Fiction-klubb, Jules, Steven, Rod og George, kirkegården når de blir angrepet av de samme zombiene.

Rod blir raskt drept, men de tre andre blir reddet av en ansatt ved kirkegården som avslører at han var klar over at zombiene har dukket opp - men han valgte å holde dette hemmmelig i håp om å beholde jobben sin. Han instruerer tenåringene i hvordan de burde drepe zombiene, før de stikker av. De tre blir omringet igjen, men Lindsey kommer dem til unnsetning før alle sammen kommer seg unna. Etter å ha levert en pizza fra en restaurant han arbeider ved, og oppdaget at en familie har blitt forvandlet til zombier - oppdager Jimmy en krasjet lastebil med Kyle som den eneste overlevende.

Jimmy og Kyle møter Gwen, før de tre blir angrepet igjen. Men Jimmys lastebil blir stjålet av to zombier, og etterlater de tre uten mulighet til å komme seg unna. I et annet nabolag er Nash Rambler (spilt av Blair Redford) Jensen og Dave som forsøker å skrive en ny sang for bandet deres. Band-medlemmene oppdager, ved en tilfeldighet, at zombiene også liker musikk. Menneskene fortsetter å spille for å holde zombiene i sjakk, men dette tiltrekker seg utilsiktet enda flere zombier. Lindsey, Jules, George og Steven søker tilflukt i et hus i nærheten.

Jimmy, Kyle og Gwen forsøker å komme seg videre gjennom byens kloakk. Underveis oppdager de et merkelig stoff som kraftverket har dumpet, som de tror kan ha forårsaket en re-animasjon av de døde. Alle dampene fra kraftverket gjenoppliver likene som er lagret der ved et begravelsesbyrå. Kyle og Jimmy dreper dem alle, men Kyle blir bitt i nakken av en zombie. Han blir derfor forvandlet til en zombie, og de andre tenåringene blir tvunget til å slå Kyle i hjel for å redde seg selv. Gwen klarer å få tak i begravelsesbyråets likbil, og gruppen reiser videre med den hensikt å redde med-studentene fra skoleballet. Tenåringene oppdager også at treneren deres fremdeles er i live, og han hjelper dem med å bevæpne seg.

Ved skolen oppdager ungdommene at alle byens zombier allerede har samlet seg der, og at de har kommet for sent til å redde alle de andre studentene. Treneren bestemmer seg for å bruke eksplosiver han har fått tak i, i håp om å ødelegge hele skolen med flest mulig av zombiene inne i skolen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]