Damnation AD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Damnation AD er et amerikansk heavy metal/hardcore-band fra Washington, D.C. som eksisterte mellom 1994 og 1998, og som kom sammen igjen for en ny plate i 2007. Bandet var opprinnelig et studioprosjekt bestående av Ken Olden, som også spilte i Battery og Worlds Collide, og Mike McTernan, der Olden trakterte alle instrumenter og McTernan sang. Etter to singler ble det imidlertid et band, som i tillegg til Olden (gitar) og McTernan (sang) besto av Hillel Halloway (gitar), Alex Merchlinsky (bass) og Dave Ward trommer. Bandet ga ut flere 7"-plater, to fullengdere og en 10"/mini-CD. På den siste fullengderen før bandet ble oppløst var Ward erstattet med Dave Bryson, og da det ble gjenforent var Colin Cercz ny trommeslager.

Selv om bandets røtter ligger i punk og hardcore beveger de seg i et svært metallisk landskap. Bandet henter tydelig inspirasjon fra band som Slayer, Metallica, Helmet og Integrity. Særlig er Oldens gitarspill kraftig preget av heavy metal, mens McTernans vokal ligger nært opp mot Henry Rollins fra hans første år i Black Flag. Selv om bandet som sådan ikke er et straight edge-band, regner både Olden og McTernan seg til denne bevegelsen.

Olden og McTernan er i dag også med i When Tigers Fight, et band som musikalsk ligger nært opp mot Damnation AD, som har gitt ut en mini-CD og en fullengder. Olden har også spilt med Better Than a Thousand og var med på Youth of Todays gjenforeningsturné i Europa i 2003. Han har også produsert en rekke plater for andre hardcore-band.

Diskografi[rediger | rediger kilde]