Dainese

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dainese
Org.formAksjeselskap
Bransjemotorsport bekledning, ekstremsport bekledning
Etablert1972
DatterselskapAGV
Eierandel iAGV
HovedkontorColceresa
LandItalia
Produkt(er)Rustning, beskyttelse
Grunnlegger(e)Lino Dainese
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Dainese er et italiensk selskap etablert i 1972 av nåværende administrerende direktør Lino Dainese. Selskapet spesialiserer seg på utvikling og salg av beskyttelsesutstyr for motorsykkel, terrengsykling og alpint.

Selskapet er kjent innen motorsport, der det sponser utøvere som Valentino Rossi og Max Biaggi. Andre kjente brukere av Dainese utstyr er beskyttelsespionér Philippe Perakis og programlederen i Top Gear, Richard Hammond.

Dainese har både standardprodukter og skreddersydde produkter, i forskjellige prissegmenter. Produktene anses for å være eksklusive, for eksempel er elementer ved produktene deres gjerne håndlagde og det benyttes eksotiske materialer som karbonfiber, kevlar og titan.

Dainese i Norge[rediger | rediger kilde]

Dainese distribueres i Norge av japanske Shimano, en stor produsent av sykkelkomponenter og fiskeutstyr. Utstyret benyttes flittig av motorsyklister, aktive terrengsyklister og da særlig innen grenen utfor og av alpinutøvere. Den norske alpinisten Aksel Lund Svindal benyttet en ryggplate, lik den type Dainese gjorde utbredt for bruk innen alpint sent på 1990 og tidlig på 2000 tallet, da han falt stygt under trening til en utforkonkurranse i Beaver Creek i 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]