Daily Afghanistan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Daily Outlook Afghanistan
TypeDagsavis
FormatFullformat
Grunnlagt2006
UtgiverAfghanistan Group of Newspapers
Redaktør(er)Dr. Hussain Ali Yasa
SpråkEngelsk
Opplag4800 daglig
Nettstedhttp://www.outlookafghanistan.net

Daily Afghanistan er den første uavhengige engelskspråklige avisen i Afghanistan. Den dekker nasjonale og internasjonale nyheter, og har et opplag på rundt 4800. Den blir utgitt av Afghanistan Group of Newspapers, en uavhengig mediagruppe som også utgir Daily Outlook Afghanistan. Avisen er den største avisen i Dari/Pashto i Afghanistan.

Media i Afghanistan[rediger | rediger kilde]

Media er et noenlunde nytt fenomen i landet som før ble styrt av Taliban. På grunn av analfabetisme og dårlig lesekultur i landet er skriftmedia begrenset til urbane områder. Radio er den eneste mediakilden for hovedandelen av landets befolkning som bor utenfor de mer tettbygde strøkene.

Sirkulasjon[rediger | rediger kilde]

Daily Afghanistan går stort sett ut til ambassader, ikke-statlige organisasjoner, De forente nasjoner, offentlige områder, utdannelsesinstitusjoner og andre organisasjoner. Både Daily Afghanistan og Daily Outlook Afghanistan gis ut i 32 av 34 provinser. Et begrenset antall kopier utgis også i Pakistan og Dubai. Avisen ble grunnlagt den 26. februar 2004 av Dr. Hussain Ali Yasa.

Fri og uavhengig media[rediger | rediger kilde]

I Afghanistan er skrevet media vanligvis politisk. Mange av dagsavisene er tilknyttet til et av de lokale partiene. Regjeringen gir ut seks aviser. Daily Afghanistan er den eneste uavhengige avisen som gis ut på engelsk, og den får ingen støtte fra regjeringen, eller reklameplass. På grunn av den store sirkulasjonen på landsbasis får avisen mye av sin støtte gjennom reklamekampanjer for bedrifter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]