Hopp til innhold

Daglig bæring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eksempel på en persons utstyr som bæres med undervegs i det daglige liv.

Daglig bæring (engelsk: everyday carry, EDC) er et begrep brukt innen egenberedskap som omfatter utvalgt utstyr som man har med seg undervegs i det daglige liv for å være forberedt dersom man skulle komme ut for hverdagslige problemer eller noe uforutsett, inkludert mulige krisesituasjoner.

Utstyret bæres gjerne med seg konsekvent rundtom hver dag, og er valgt ut gjennom nøye planlegging slik at man slipper å bruke tid på dette i det daglige liv. Utvalgt utstyr kan variere fra person til person, og kan avhenge av faktorer som livsstil, klima eller trusselbilde. Eksempler på vanlig utstyr er lommebok, nøkkelring, telefon, fluktsekk, lommekniv, lommelykt, nødhammer, multiverktøy, notatblokk og penn.

Utstyr for daglig bæring bæres ofte i lommer på bekledning, eller eventuelt i en rumpetaske, veske, liten dagssekk, eller lignende. Solbriller, armbånd og spesielle sko kan også noen ganger regnes som en del av et gjennomtenkt EDC-opplegg. Optimering av utstyr for daglig bæring har utviklet seg til en subkultur på internett.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Wright, Steven T. «Meet the men obsessed with carrying all the right stuff». Besøkt 25. juli 2019.