DOC (filformat)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
DOC (filformat)
MIME-typeapplication/msword
Uniform Type Identifier (UTI)com.microsoft.word.doc

DOC (en forkortelse for document)) er en filendelse for tekstbehandlingsdokumenter, hovedsakelig for Microsoft Word-dokumenter. DOC er imidlertid ikke standardisert, og historisk har filendelsen .doc blitt brukt til mange forskjellige filformater, for eksempel dokumentasjon i ren tekst-format, og WordPerfect-dokumenter. Mot slutten av nittitallet ble Microsoft Words binærfil-format de facto standard for DOC-filendelsen.

Microsoft Words DOC-format finnes imidlertid i flere utgaver. Word-versjoner til og med Word 97 brukte et annet format enn Word 97 til 2003. I Word 2007 ble binærformatet erstattet med et nytt XML-basert Office Open XML format, som fikk filendelsen .docx.

Lenge tillot ikke Microsoft konkurrenter tilgang til deres formatspesifikasjoner, noe som gjorde det vanskelig for andre tekstbehandlingsprogrammer å støtte formatet. I dag har imidlertid flere tekstbehandlingsprogrammer støtte for formatet, for eksempel OpenOffice.org, Abiword, Lotus Notes og KWord, siden formatet nå er åpent dokumentert.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata