D.N.Angel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

D.N. Angel er en japansk tegneserie, manga, skrevet av Yukiru Sugisaki. Den har senere blitt gjort som tegnefilm, en 26 episoder lang anime, og som spill for PlayStation 2.

Handling[rediger | rediger kilde]

D.N. Angel handler om Daisuke Niwa som på sin 14-årsdag bestemmer seg for å gi et kjærlighetsbrev til sin forelskelse, Risa Harada, men mislykkes. Samme dag dukker Dark opp i Daisukes indre, og han blir forklart at hvert mannlige medlem av Niwa-familien forvandles til den berømte Phantom Thief Dark. Hans oppgave er å stjele kunstverk som blir livaktive og forårsaker ulykker. Hver gang han får hjertebank (spesielt når han er forelsket) blir han Dark, og den eneste måten han kan bli normal igjen er å få sin kjærlighet returnert.

Personer[rediger | rediger kilde]

Daisuke Niwa: Grunnet hans dna forandres han til Dark når han blir forelsket. Han har blitt trent opp av moren og bestefaren siden han var liten med feller inne i huset. Selv om han er klumsete, er han godhjertet og gjør alltid sitt beste.

Dark -(Phantom Thief Dark): Daisukes alternative ego. Han er litt svak for jenter, spesielt Risa Harada som ligner på hans første kjærlighet, Rika Harada, som var Harada-tvillingenes bestemor. Når han blir forelsket forandres han tilbake til Daisuke.

Risa Harada: Den yngste av Harada-tvillingene. Hun er romantisk, naiv og veldig forelsket i Dark.

Riku Harada: Den eldste av Harada-tvillingene. Hun misliker Dark fordi han stjal hennes første kyss.

Satoshi Hiwatari: Satoshi går i samme klasse som Daisuke, Riku og Risa, og er den kjekke i klassen. Slik som Daisuke, har han også et alternativt ego, Krad (Dark stavet baklengs), som er motsatt av Dark. Satoshi opptrer noen ganger kald og likegyldig, for at Krad ikke skal våkne og skade personer han bryr seg om.

Krad: Krad er motsatt av Dark; ond og maktsyk, og bryr seg ikke om verten hans blir skadet i slåsskamper med Dark.

Takeshi Saehara: Daisukes bestevenn- Han vil bli proff journalist og er interessert i å lage artikler om Darks stjelingsmanøvre om natten.

Emiko: Daisukes mor.

Kosuke Daisukes far.

Daiki Niwa: Daisukes bestefar.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]