Dælenenggata 36 D36 The Green House

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dælenenggata 36 D36 The Green House
Dælenenggata 36.JPG
Huset og turveien sett fra syd
Beliggenhet
AdresseDælenenggata 36
Land NorgeRediger på Wikidata
Kart

Dælenenggata 36 D36 The Green House
59°55′42″N 10°46′05″Ø

Dælenenggata 36 er en frittstående boligblokk på Rodeløkka i Oslo, ferdigstilt i 2013. Huset, som kalles D36 The Green House, er tegnet av Element Arkitekter AS og vant i 2015 Arkitekturprisen, som ble innstiftet samme år.

Beliggenhet og utforming[rediger | rediger kilde]

Huset ligger i et område med tette kvartaler med bygårder, frittstående boligblokker fra mellomkrigstiden og industribygg, nordvest i strøket Rodeløkka i bydel Grünerløkka. Langs bygget går en turvei med forbindelse til Torshovdalen og Dælenenga idrettsplass. Byggeherre var Infill AS, Element Arkitekter AS sto for arkitektarbeidet, mens Gullik Gulliksen AS har vært landskapsarkitekter.

Huset har 21 leiligheter i seks etasjer med inngang fra Dælenenggata. Fasaden er åtte lag glass med keramisk print, og på fasaden er det vegetasjon.

Takhagen har 10 private hageparseller, hver på ca. 8 kvadratmeter, og felles oppholdsarealer mot syd og nord. Takhagen kostet ca. 1,1 mill. kr.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Bygningen var første vinner av Arkitekturprisen, som gis til det prosjektet som har høyest arkitektonisk kvalitet blant dem som er ferdigstilt de tre siste årene. Huset er fremholdt som et eksempel på nye boliger med kvalitet i den tette byen.

Prosjektet ble kåret til «Årets Bygg 2013», ble nominert til Statens byggeskikkpris i 2014, var finalist i «Årets Boligprosjekt» 2014 og fikk hedrende omtale av juryen for Oslo Bys arkitekturpris 2014.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]