Cygnus Solutions

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cygnus Solutions
BransjeProgramvare
Etablert13. november 1989[1]
Opphørt 2000
Etterfølger(e)Red Hat
LandUSA
Grunnlegger(e)John Gilmore, Michael Tiemann

Cygnus Solutions, opprinnelig kalt Cygnus Support, var et programvareselskap som ble grunnlagt i 1989 av John Gilmore, Michael Tiemann og David Henkel-Wallace. Selskapet hadde som formål å sørge for kommersiell støtte for fri programvare. Dets motto var: Making free software affordable.

Cygnus Solutions var i mange år vedlikeholdere av GNU Debugger og GNU Binutils (som bl.a. inkluderte GNU Assembler og GNU Linker). Selskapet var også sentral i utviklingen av GNU Compiler Collection, og drev igjennom forandringen i prosjektets styring fra å være enkeltpersonbasert til å ha en uavhengig komité. Cygnus utviklet Binary File Descriptor library og benyttet det til å porterte GNU til mange arkitekturer.

Cygnus Solution var den opprinnelige utvikleren av Cygwin, et POSIX kompatiblitetslag med tilhørende verktøy, for Microsoft Windows. De utviklet også eCos, et innebygd sanntids operativsystem.

Den 15. november 1999 kunngjorde Cygnus Solutions sin sammenslåing med Red Hat, og selskapet opphørte å eksistere tidlig i 2000.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ opencorporates.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]