Cybill Shepherd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cybill Shepherd
Cybill Shepherd.jpg
Født18. februar 1950 (68 år)
Memphis
Samboer Peter Bogdanovich (1971–1978)
Barn Clementine Ford
Utdannet ved University of Southern California, Stella Adler Studio of Acting
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Sanger, skuespiller, skjønnhetskonkurransedeltager, selvbiograf, modell, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA

Cybill Shepherd (Født 18. februar 1950 i Memphis, Tennessee) er en Golden Globe-vinnende skuespiller, sanger og tidligere modell fra USA.

I 2003 var Shepherd gjeste-skuespiller i 8 Simple Rules. Shepherd har spilt rollen som Martha Stewart i to TV-filmer: Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart fra 2003 og i Martha: Behind Bars fra 2005. Siden 2007, har Shepherd vært å se på Showtime-dramaserien The L Word som karakteren Phyllis Kroll. Den 7. november 2008, rapporterte TV Guide at Shepherd skulle være gjeste-skuespiller i en episode av TV-serien Criminal MindsCBS. Gjennom hele sin skuespiller-karriere har Shepherd vært en frittalende aktivist for homofiles rettigheter, og for selvbestemt abort.

I 2009 ble Shepherd hedret av Human Rights Campaign i Atlanta ved å motta en likestillingspris. Hun har vært en forkjemper for ekteskap mellom homofile. Shepard var gift med David M Ford og datteren Clementine Ford ble født i 1979, men ekteskapet endte i skilsmisse i 1982. I 1987 ble Sheperd gravid med kiropraktor Bruce Oppenheim og giftet seg med ham. Hun fødte tvillingene Cyrus Zachariah og Molly Ariel Shepherd-Oppenheim under den fjerde sesongen av TV-serien Moonlighting som hun var med i. Paret ble skilt i 1990.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]