Crudosilis ruficollis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crudosilis ruficollis
Nomenklatur
Crudosilis ruficollis
(Fabricius, 1775)
Synonymi
Silis ruficollis
Cantharis ruficollis
Hører til
Crudosilis
Silinae,
bløtvinger,
Cantharoidea,
Polyphaga,
biller
Økologi
Habitat: ?
Utbredelse: Europa, Asia
i Sverige
ikke i Norge

Crudosilis ruficollis (Fabricius, 1775) er en av billene i delgruppen Silinae, blant bløtvingene (Cantharidae).

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Crudosilis ruficollis finnes i Europa, østover i Asia. Ikke Norge, finnes sør i Sverige, utbredt, men ikke vanlig.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Crudosilis ruficollis er mellom 6-7,5 mm lang og er en langstrakt bille, bakkroppen er jevnt smal bakover. Hodet er uvanlig kort. Antennens andre ledd er kortere enn det er bredt. Palpenes (munnføtter) endeledd er økseformet og ikke smalt, ovalt. Brystskjoldet (pronotum) er rødt med ganske grov punktur i overflaten. Det har ikke eller bare en svak innbuktning i bakkanten. Hos hanner er brystskjoldets bakhjørner rettvinklet med et innhakk. Beina er nær helt rødlige. Leggene på mellom- og bakbeina er rette, og ikke krummet inn mot kroppen. Alle kloledd har enkle klør (uten en rottann). Dekkvingene skjuler hele bakkroppen og har generelt kort liggende behåring.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Crudosilis ruficollis tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er radikalt forskjellige fra de voksne i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Hansen, Victor.; Larsson, Sv. G. 1973 (2. utgave). Biller X. Blødvinger, klannere m. m.: (Malacodermata, Fossipedes, Marcrodactylia og Brachymera) Danmarks Fauna 44. Side 44-45. ISBN 8712166936

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]