Cro-Mags

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cro-Mags
OpphavUSAs flagg New York, USA
Periode1982
SjangerHardcore punk, Thrash metal, Crossover thrash
Aktive år1981
PlateselskapProfile Records, Century Media
Tidligere medlemmer
Eric Casanova
Harley Flanagan
Kevin "Parris" Mayhew
Dave Stein
Dave Hahn
John Joseph
Mackie Jayson
Doug Holland
Pete Hines
Rob Buckley
Dave DiCenso
Gabby Abularach
Craig Setari
Scott Roberts
Rocky George
Ryan Krieger
Garry"Gman"Sullivan
Franklin Rhi
A.J. Novello

Cro-Mags er et amerikansk hardcore punk band fra New York. De var et av de første hardcore bandene til å bli assosiert med Hare Krishna-bevegelsen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Cro-Mags ble startet av bassist Harley Flanagan. Etter å ha spilt et par konserter med Eric Casanova på vokal så rekrutterte Flanagan etterhvert kompisen sin John Joseph som ny vokalist. Sammen etablerte de et band med Parris Mitchell Mayhew på gitar, Mackie Jayson på trommer og etterhvert Doug Holland fra bandet Kraut på gitar. Dette er bandet sin mest klassiske besetning og den de fleste refererer til når en snakker om Cro-Mags. Det var denne besetningen som spilte inn debutalbumet The Age of Quarrel i 1986. Albumet står i dag som en av de aller viktigste amerikanske hardcore-utgivelsene noensinne. Bandet opplever stor oppmerksomhet p.g.a. The Age of Quarrel og reiser bl.a. på turnéer med band som Motörhead og Megadeth. Men det er også på dette tidspunktet at konfliktene og motsetningene som blir å prege resten av Cro-Mags sin historie for alvor bryter ut. Resultatet blir at Joseph slutter rett før innspillingen av oppfølgeralbumet, Jayson følger etter. Med ny trommeslager og Flanagan som vokalist ser albumet Best Wishes dagens lys en gang i 1989. Best Wishes er mer metal-orientert og bandet har bevegd seg noe bort fra hardcore punk røttene, albumet er desto mer Hare Krishna-orientert. Coveret er et populært bilde av Narasimha som bandet har fått bruke med ISKCON sitt samtykke. Tekstene er også i større grad sentrert rundt spiritualitet og vegetarianisme. Et par år senere så returnerer Joseph til bandet og spiller inn skivene Alpha Omega og Near Death Experience. I 2000 så kom Flanagan og Mayhew sammen og spilte inn albumet Revenge uten Joseph.

Flanagan og Joseph har i ettertid hatt hver sin utgave av Cro-Mags som de har spilt med parallelt. Ut fra hvem som har hatt rettighetene til navnet så har de gjerne turnert under navn som: "Cro-Mags NYC", "F.V.K. Cro-Mags", "the Age of Quarrel" og nå sist "Cro-Mags (Jam)" som har bestått av Joseph på vokal, Jayson på trommer, Craig Setari fra Sick of It All på bass og A.J. Novello fra Leeway på gitar. "Cro-Mags (Jam)" har blitt beskrevet som det nærmeste en kommer opplevelsen av den originale "the Age of Quarrel" besetningen.

Flanagan har de siste årene konsentrert seg mest om bandet sitt Harley's War. Mayson har vært med i band som Fun Lovin' Criminals og Shelter.

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

Cro-Mags har spilt i Norge to ganger:

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • The Age of Quarrel (1986)
  • Best Wishes (1989)
  • Alpha Omega (1992)
  • Near Death Experience (1993)
  • Revenge (2000)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]