Cristoforo Guidalotti Ciocchi del Monte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cristoforo Guidalotti Ciocchi del Monte
Født1484
Arezzo
Død27. oktober 1564
Sant’Angelo in Vado
Beskjeftigelse Prest
Livssynkatolisisme

Cristoforo Guidalotti Ciocchi del Monte (født 1484 i Arezzo i Italia, død 27. oktober 1564 i San Angelo in Vado ved Urbino) var en av Den katolske kirkes kardinaler. Han ble kreert til kardinal av sin fetter pave Julius III den 20. november 1551.

Cristoforo Guidalotti var av slekten Ciocchi del Monte og født i 1484 som sønn av adelsmannen Francesco di Cristoforo Guidalotti fra Perugia. Hans mor var Margherita del Monte, en søster til den mektige kardinal Antonio del Monte og tante til den senere pave Julius III, Giovanni Maria Ciocchi del Monte.

Cristoforo hadde flere søsken: Fabiano, Pietro, Giovanni Pietro, Federico og Laura, som etter deres fars død omkring 1515 ble tatt inn i huset i Roma og oppdratt av deres morbror kardinal Antonio Maria del Monte.

Kardinal del Monte sørget for at den unge mannen ble utnevnt til erkeprest i Sant'Angelo in Vado nær Urbino, et embede som kardinalen selv hadde holdt i sine unge år, og tilskyndet ham i hans studier i kirkerett, som hadde brakt de øvrige familiemedlemmer innflytelse og velstand.[trenger referanse] Cristoforo ble doktor i både sivil- og kirkerett og den 21. august 1517 ble han titulærbiskop i Betlehem etter et annet familiemedlem, fetteren Gaspare Antonio del Monte.

Cristoforo ble kjent som en meget religiøs mann og for det store arbeid han utførte for de fattige.[trenger referanse] Den 10. februar 1525 ble han utnevnt til biskop i Cagli. Da Cristoforos fetter kardinal Giovanni Maria del Monte blev valgt til pave Julius III i 1550 forfremmet han i juni Cristoforo til biskop av Marseille, og snart etter, i oktober, utnevnte han ham til latinsk patriark av Alexandria.

I 1554 døde hans slektning Giovanni del Monte, som hadde overtatt bispeembedet i Cagli etter ham og i begynnelsen av 1556 ble Cristoforo atter biskop der.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]Forgjenger:
 Giovanni Ciocchi del Monte 
Biskop av Cagli
Etterfølger:
 Giovanni Battista Torleoni 
Forgjenger:
 Jean-Baptiste Cibo 
Biskop av Marseille
Etterfølger:
 Pierre Ragueneau 
Forgjenger:
 Julius Gonzaga 
Latinsk patriark av Alexandria
Etterfølger:
 Jacques Cortès 
Forgjenger:
 Tommaso Albizi 
Biskop av Cagli
Etterfølger:
 Giovanni Ciocchi del Monte 
Forgjenger:
 Martin Bailleux 
Biskop av Bethléem à Clamecy
Etterfølger:
 Philibert de Beaujeu