Cristiane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cristiane
Cristiane Rozeira de Souza Silva
Cristiane.jpg
Født15. mai 1984
Osasco, São Paulo, Brasil
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet BrasilRediger på Wikidata
KallenavnCristiane
Høyde168 cm
PosisjonSpiss
Klubbinformasjon
Spiller forChicago Red Stars
Draktnr.11
Klubber*
År Klubber

2005–2006
2006–2007
2008
2008–2009
2009–​
Clube Atlético Juventus
Turbine Potsdam
Wolfsburg
Linköpings FC
Corinthians
Chicago Red Stars
Landslag
År
2003
Lag
Brasil
Kamper (mål)
38 (25)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 14. september 2009.

Cristiane Rozeira de Souza Silva (født 15. mai 1984), bedre kjent som Cristiane, er en brasiliansk kvinnelig fotballspiller. Hun spiller for Chicago Red Stars, men er lånt ut til Santos FC ettersom Red Stars midlertidig er lagt ned mens de leter etter penger til å fortsette.

Cristiane debuterte på Brasils kvinnelandslag i fotball i 2003, men hennes virkelige gjennombrudd som spiller kom i OL året etter.[1] Hun var med fem mål turneringens toppscorer sammen med Birgit Prinz, om enn målene kom mot relativt beskjeden motstand fra Hellas' og Mexicos landslag. Det brasilianske landslaget kom til finalen, og enda det ble tap mot USA, var dette den beste innsatsen til Brasils kvinnelandslag noensinne. Cristiane spilte også en vesentlig rolle for Brasil i VM i 2007, der landslaget nok en gang tapte finalen, denne gangen for Tyskland. Under OL etter var hun nok en gang viktig, nok en gang ble hun toppscorer, og nok en gang scoret hun fem mål.

På klubbnivå har Cristiane ikke hatt den samme eventyrlige suksessen. Hennes overgang til tysk fotball introduserte henne til mer fysisk fotball enn hun var vant til, og hun ble verken en hit i Turbine Potsdam eller i Wolfsburg. Etter et kort opphold i Linköpings FC mens hun ventet på OL,[2] dro hun tilbake til Brasil, denne gangen til Corinthians. I 2009 viste Chicago Red Stars interesse for henne, og hun fikk kontrakt med klubben. På grunn av den lange pausen mellom avsluttet sesong i august og ny sesong i mars, ble hun lånt ut til Santos FC. Dette var med andre ord den tredje klubben i Brasil hun spilte på, om enn som utlånt.

Både i 2007 og 2008 ble Cristiane kåret til årets spiller.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]