Credo Forlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Credo Forlag
CredoForlag.jpg
Etablert1933
LandDanmark

Credo Forlag ble grunnlagt i 1933 av Norges Kristelige Studentlag (i dag Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, forkortet NKSS). Forlaget skulle utgi «aktuelle brosjyrer til spredning blant studenter og gymnasiaster». Den første utgivelsen var Autoritetsbehov og Kristustro av Ludvig Schübeler.

Fram til 1965 var ingen fast ansatt for å drive Credo Forlag. Utgivelsene var tilfeldige og spredte. I 1965 ble satsingen på litteratur trappet vesentlig opp i organisasjonen og det ble ansatt egne litteratursekretærer. Et litteraturråd ble opprettet for å vurdere hvilke bøker som skulle utgis.

Høsten 1968 ble det inngått en samarbeidsavtale med Lutherstiftelsens Forlag (det nåværende Luther Forlag) om fellesutgivelse av enkelte bøker.

I 1977 ble Credo Forlag organisert som et aksjeselskap med eget styre og med Landsrådet i NKSS som generalforsamling. Aksjeselskapet var heleid av NKSS.

Credo Forlag har gjennom årene utgitt i overkant av 310 titler, og lista over forfattere utgjør mer enn 200 navn.

Våren 1996 inngikk NKSS og Vårt Land Medier AS en avtale om at sistnevnte skulle overta 90,1 prosent av aksjene i Credo Forlag AS fra NKSS. Vårt Land Medier AS kjøpte i 1998 de resterende 9,9 prosentene og Credo Forlag AS fusjonerte med Genesis Forlag AS

I 2011 ble rettigheten til navnet frigjort fra Genesis Forlag og NKSS gjenopprettet Credo Forlag, ikke som et AS, men som en avdeling under NKSS.

I 1986 ga Credo Forlag ut Becky Pipperts Ut av saltbøssa på norsk. I 2012 ble den utgitt i ny, utvidet utgave av Luther Forlag i samarbeid med NKSS.

Ansvarlige for forlagsdriften[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Vidar Kristensen: Lagsfolk – Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag 1924 – 1994