Cray (England)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sammenløpet av elvene Darent og Cray (til høyre) ved myrene Crayford Marshes.

Cray er en elv i det sørlige England og en sideelv til Darent. Den har sitt utspring i Priory Gardens i bydelen Bromley i London.

Elven renner så nordover gjennom industri- og boligområdet St. Mary Cray, St. Pauls Cray, Foots Cray og så ut i det landlige området Foots Cray Meadows. Den renner deretter under Fice Arch-broen fra ca. 1781 og forbi Loring Hall, hvor Lord Castlereigh bodde og begikk selvmord i 1822. Den fortsetter nordover forbi North Cray og Bexley. I Bexley har man restaurert et badehus fra ca. 1766 i gotisk stil. Elven renner så gjennom parken til Hall Place, før den vender østover gjennom Crayford og Barnes Cray før den renner ut i Darent ved Crayford Ness. Landsbyene den renner gjennom og forbi er kollektivt kjent som «The Crays».

Det er opprettet en ca. 16 km lang skiltet gangvei langs elven, med start ved Foots Cray Meadows. Opprenskning av elven og kampanjer for forsvarlig fluefiske er organisert av Cray Anglers Conservation Group.[1] Elven er underlagt urban viktighet for naturbevarelse: «Site of Nature Conservation Interest» (SNCI), «Site of Importance for Nature Conservation» (SINC) og «Regionally Important Geological Site» (RIGS).[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]