Crater of Diamonds State Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Besøkende på leting etter diamanter.

Crater of Diamonds State Park er et amerikansk friluftsområde i Arkansas som ligger i nærheten av Murfreesboro i Pike County (Arkansas). Det inneholder det eneste sted med diamanter i verden som ligger åpent tilgjengelig for publikum.


Crater of Diamonds State Park er på 3,69 km² (eller 911 akre) som ligger på en erodert lamproitt vulkanrør. Parken er åpent for offentligheten og for en betalt billett kan besøkende selv lete etter diamanter og andre edelsteiner. Til nå har besøkende funnet mer enn 600 diamanter hver år i alle farger og graderinger.[1] Over 29 000 diamanter har blitt funnet i krateret siden det ble en statlig friluftspark. Besøkende kan beholde hver edelstein som de finner uansett dens verdi.

I 1924 ble en diamant kalt «Uncle Sam» funnet på 8,05 g (40,23 karat), og det er den største som noen gang er oppdaget i Nord-Amerika. I 1975 fant W. W. Johnson det som har blitt døpt «Amarillo Starlight» på 3,27 g (16,37 karat) og er den største siden 1972. Senest er fra 2011 fant Beth Gilbertson det som ble døpt «Illusion Diamond», den tredje største siden 1972 og den største på rundt 30 år. Den var på 1,73 mg eller 8,66 karat.[2]

I tillegg til diamanter kan besøkende også finne delvis kostbare edelsteiner som ametyst, agat, og jaspis og tilnærmelsesvis 40 andre mineraler som granat, kvarts, barytt, og kalsitt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]