Crash Tag Team Racing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Crash Tag team Racing»)
Crash Tag Team Racing
UtviklerRadical Entertainment
UtgiverSierra Entertainment
DistributørVivendi Games
KomponistMarc Baril
Spiralmouth
SerieCrash Bandicoot
PlattformPlayStation 2, Xbox, GameCube og PSP
Utgivelse19. oktober 2005
SjangerRacingspill
ModusEnspiller og flerspiller
Aldersgrense7+
Nettstedttr.crashbandicoot.com/us/

Crash Tag Team Racing er et racingspill utgitt av Sierra Entertainment og utviklet av Radical Entertainment for PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, og PlayStation Portable. En Nintendo DS-version, som skulle utvikles av Sensory Sweep Studios (ikke Radical Entertainment) skulle også utgis, men ble kansellert.[1] Grunnen til dette er ukjent. Spillet ble utgitt i Nord-Amerika 19. oktober 2005,[2] i Europa 4. november 2005,[3] og i Japan 1. desember 2005.[3]

Crash Tag Team Racing er tolvte del i Crash Bandicoot-serien. Det er den tredje Crash Bandicoot-tittelen i racingsjangeren, den første og den andre var henholdsvis Crash Team Racing og Crash Nitro Kart.

Handlingen fokuserer på utnyttelsen av hovedpersonen Crash Bandicoot, som er alliert med sin søster Coco og vennen Crunch. De er nødt til å vinne hver eneste konkurranse i Von Clutch MotorWorld før fienden rekker det, for å få tak i eiendomsretten til en falleferdig fornøyelsespark ved å finne parkens savnede Power Gems før hans nemesis, Doctor Neo Cortex, klarer det.

Doctor Neo Cortex, er en sprø forsker som også ønsker å vinne hele konkurransen for sine egne onde formål. Cortex har en håndlanger ved navn Doctor N. Gin, og hans niese Nina. Spillet introduserer også ett par nye spillbare figurer. Blant annet Ebenezer Von Clutch, en forvirret tysk cyborg, og racerbil-sjåfør Pasadena O'Possum fra Texas.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Release information for Nintendo DS at GameFAQs». Besøkt 6. november 2007. 
  2. ^ «Information for PlayStation 2 at GameSpot». GameSpot. Besøkt 6. november 2007. 
  3. ^ a b «Release information for PlayStation 2 at GameFAQs». Besøkt 6. november 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]