Crash Landing on You

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crash Landing on You
orig. 사랑의 불시착
Crash Landing on You cast.jpg
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
Prod.landSør-Korea
Sesonger1
Episoder16
SpråkKoreansk
Foran kamera
Medvirkende
28 oppføringer
Hyun Bin, Son Ye-jin[1], Kim Jung-hyun, Seo Ji-hye, Yang Kyung-won, Yoo Su-bin, Tang Jun-sang, Lee Shin-young, Nam Kyung-eup, Bang Eun-jin, Choi Dae-hoon, Hwang Woo-seul-hye, Park Hyung-soo, Yoon Ji-min, Ko Kyu-pil, Im Chul-soo, Jeon Gook-hwan, Jeong Ae-ri, Ha Seok-jin, Jang Hye-jin, Park Myung-hoon, Kim Sun-young, Kim Jung-nan, Jang So-yeon, Cha Chung-hwa, Oh Man-seok, Kim Yeong-min, Kim Young-pilRediger på Wikidata
Bak kamera
ManusPark Ji-eun
Prod.selskapCulture Depot, Studio Dragon
Sending
Periode14. desember 201916. februar 2020
TV-kanalTVN
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Crash Landing on You (hangul korenask: 사랑의 불시착; romanisert koreansk: Sarangui Bulsichak) er en sørkoreansk TV-serie produsert og sendt av SBS i 2019.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Yoon Se-ri er en vellykket forretningskvinne, og faren hennes ønsker at hun skal overta ledelsen for familie-bedriften deres. Men avvist av moren sin, og ansett som en trussel av brødrene hennes, har hun i stedet gått bort fra familiens virksomheter. Hun har med stor suksess grunnlagt sitt eget selskap innenfor mote og skjønnhet, kalt Se-ri's Choice. Se-ris far, som nylig har fått innvilget prøveløslatelse fra fengsel, kan ikke lenger lede familie-bedriften. Han ønsker at Se-ri snart skal ta over alle oppgavene hans. Han favoriserer henne fremfor brødrene hennes, hvis lederskap og ferdigheter ikke matcher hennes talent eller forretningssans. Men samtidig som familie-bedriften forbereder seg på den offisielle kunngjøringen, reiser Se-ri på paragliding for å teste sin en rekke klær brukt til ekstremsport. Men får problemer på grunn av en plutselig tornado, som blåser henne helt over den koreanske demilitariserte sone.

Der får hun snart et skjebnesvangert møte med en kaptein, ved navn Ri Jeong-hyeok. Se-ri er desperat etter å reise hjem, og unnslipper så vidt kaptein Ri og fire andre soldater som er på patrulje. Men hun havner ved en feil i Nord-Korea, og kommer til den samme landsbyen hvor kapteinen er stasjonert. De møtes igjen, og han forsøker å beskytte henne fra en gjeng ledet av Cho Cheol (spilt av Oh Man-seok) som har blitt varslet om en inntrenger i området deres. I mellomtiden blir Se-ris andre bror Sae-hyung (spilt av Park Hyung-Soo) utnevnt til styreleder. Hans kone, Sang-ah, ønsker å overta kontrollen over Se-ris selskap. Når Sae-hyung hører fra sine nord-koreanske kontakter at søsteren hans fremdeles kan være i live, gjør han og kona aktive tiltak for å hindre henne fra å returnere. Kaptein Ri legger planer for å smugle Se-ri hjem til Sør-Korea. Deres første forsøk med båt mislykkes fullstendig, når de blir oppdaget av kystvakten. På deres andre forsøk hjelper han Se-ri med å sikre en plass på et nord-koreansk lag som er på vei til Europa for å delta i en turnering. Innimellom disse anstrengelsene får hun seg snart nye venner i landsbyen, og begynner å sette pris på deres gammeldagse, enklere levemåter.

Planene deres blir oppdaget, og kaptein Ri blir skutt av Cho Cheol-gjengen. Se-ri frakter ham til sykehus, hvor hun donerer blod som er med på å redde livet hans. Det utvikler seg også romantiske følelser mellom dem, men hun kommer seg endelig over grensen og returnerer hjem. I mellomtiden planlegges det en fusjon mellom Seri's Choice og familie-bedriften hennes. Se-ri dukker opp ved møtet akkurat i tide, og stopper avstemningen for å stemme over fusjonen. Hun gjenopptar snart kontrollen over virksomheten og vender tilbake til sitt overdådige, men tomme og ensomme tilværelse. Hun opplever snart at hun savner kaptein Ri, og tiden hennes i Nord-Korea. Samtidig oppdager Ri stadig flere beviser på Cho Cheol-gjengens utpressing, og direkte involvering i drapet på hans eldre bror.

Cheol-gjengen blir stilt for retten og funnet skyldig og dømt til livsvarig fengsel. Men de stikker av på vei til fengsel, og krysser grensen inn til Sør-Korea. Kaptein Ri føler at Se-ris liv kan være i stor fare på grunn av dette. Så han følger etter dem, og og krysser grensen inn til Sør-Korea via en underjordisk tunnel. Han gjenforenes snart med Se-ri, som introduserer henne som hennes nye livvakt, og hun viser ham rundt i hennes luksuriøse liv i Seoul. Men Cheol-gjengen prøver å kidnappe henne, og hun blir kritisk såret i en konfrontasjon. Men Sae-hyung klandrer sin kone for situasjonen deres, og hun bestemmer seg for å informere myndighetene om Se-ris aktiviteter i Nord-Korea.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Hyun Bin Ri Jeong-hyeok
Son Ye-jin Yoon Se-ri
Kim Jung-hyun Gu Seung-joon / Alberto Gu
Seo Ji-hye Seo Dan

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ theworldofmovies.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Dong, Sun-hwa (18. november 2019). «Sneak peek into romantic drama» (engelsk). Besøkt 15. desember 2019. 
  3. ^ «21.7%: 'Crash Landing on You' sets record for tvN drama». koreatimes (engelsk). 17. februar 2020. Besøkt 30. mai 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]