Crash Bash

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Crash Bash er en Sony Computer entertainment spill utgit av Eurocom til playstation i oktober 2000. Den var først utgitt 6. november i Nord-Amerika og 1. desember i Europa. Crash Bash var i den tid den kom ut den femte serien i Crash Bandicootspillet.( crash bandicoot, crash bandicoot 2, crash Bandicoot 3 og Crash team Racing.)

Denne var den første serien av spillet som ikke blei produsert av Naughty Dogg, siden Naughty Dogg var isteden opptatt av å lage Jack&Daxter i den tiden. Spillet forgår i små verdener hvor brødrene UKA UKA og AKU AKU kjemper for å finne ut hvem er den sterkeste av ond og den gode.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Hovedspillet i Crash Bandicoot er Adventure mode hvor spilleren skal vinne alle 28 verdener for å vinne,(trophies.) Spilleren vinner forskjellige trofèr, Diamanter og Krystaler pluss tids relicer i hver verden. Adventure Mode kan enten spilles alene eller sammen med en venn, men er mye vanskeligere å fullføre alene. Spesielt på relic utfordringene hvor alle de tre andre motstanderene har deg alene som mål. Det finnes 5 forskjellige hovedrom, og å klare alle disse rommene får man 200% i spillet men disse gir ikke noen ekstra bonus for spillet.

Som alle andre Crash serier så går spilleren fra rom til rom(Warped Rom), i hver rom er det flere nivåer. For å gå videre fra en rom til en annet så må man møtte of bekjempe nivåets bosser. For å møtte bossene så må man vinne en antall trofèr, crystaler og diamanter(forskjellige i antall fra rom til rom.)

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Spillet er delt i 2 grupper. De onde og de gode. De gode er Crash, Coco, Tiny og Dingodile. Tiny og Dingodile er på den godes side fordi AKU AKU syntes at det er urettferdig med 6 mot 2 og oppfordrer UKA UKA til å gi over 2 av hans menn for å rettferdigjøre kampen, noe UKA UKA går med på. De onde er Dr. Neo Cortex, Dr. N. Brio, Caola Kong og Rilla Roo. Rilla roo er en ny karakter i crash serien som er blanding av Kengeru og Gorilla.

Karakterene er fordelt på 4forskjellige meny typer, foerdelt på forskjellige egenskaper i hver av de forskjeligge nivåene. Crash og coco har de samme egenskapene, Coretx og N. Brio, tiny og Koala Kong samt Dingodile og Rilla Roo.

Papu Papu, Berminator, komodoe Joe Brothers og Nitro Oxide er bossene på hver av de 4 første nivåene. Flere andre forskjellige karakterer har også ofte roller i en del verdener. Fake crash er også tiligjenngelig i den japanske versjonen.

Spillets Holdbarhet[rediger | rediger kilde]

Selve spillet er ganske moro, lett å lære, men vanskelig å gjøre 200% ferdig. Spesielt vanskelig er det på adventure mode å fullføre 200% som alene spiller uten makker, siden på relic utfordingene så har de 3 andre utfordrene deg som mål. Da blir det ofte 3 mot en. I 90% av de forskjeligge nivåene, og 90% av tiden i de nivåene så er hovedspilleren alene mot å beskjempe 3 andre i relic utfordringen. Og siden banene er ganske små itillegg, så er det så å si umulig å vinne Blå Relic i 50% av spillet. Blå Relic må man vinne 3 ganger på rad, mens Gull Relic behøvs bare 2ganger og er enkelere.

Det er ikke noe ekstra bonus å få, ingen ekstra karakterer og dette drar ned kraftig på spillet.