Courmayeur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Courmayeur og Aostadalen

Courmayeur er en italiensk by og kommune i den autonome regionen Aostadalen i Nord-Italia. Selve byen ligger 1 224 moh. ved foten av Mont Blanc, det høyeste fjellet i Alpene og i det vestlige Europa. Toppen ligger på 4 810 m. Elven Dora Baltea renner igjennom Courmayur.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Courmayeurs er et attraktivt turistmål året rundt. Det er et kjent vintersportssted, og om sommeren er en byen en populær utgangspunkt for vandrere og klatrere.

Giardino Botanico Alpino Saussurea (2 173 moh), Europas høyeste beliggende botaniske hage ligger i Courmayeur.[1]

Trafikkforhold[rediger | rediger kilde]

Courmayeur har god veiforbindelse gjennom Aostadalen til det nordvestlige Italia (220 km. til Milano). Mont Blanc-tunnelen går fra Courmayeur til Chamonix i Frankrike, der det er lett adgang til Sveits (100 km. til Genève).

Fra en nærliggende landsby går gondolbanen Funivie Monte Bianco opp til Pointe Helbronner, og fortsetter i Vallée Blanche Aerial Tramway opp til Aiguille du Midi. Herfra er det mulig å ta gondolbanen Téléphérique de l'Aiguille du Midi til Chamonix.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

geografistubbDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)

Koordinater: 45°47′0″N 6°58′0″Ø