Coulrofobi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Coulrofobi er betegnelsen på en irrasjonell og overdrevet frykt for klovner. Den er ikke uvanlig blant barn, men forekommer også blant ungdom og voksne. Lidende skaper en sykelig angst for klovner etter å ha hatt en dårlig opplevelse med en klovn, eller etter å ha sett et vrengebilde av en klovn fremstilt i media, i en film, eller lest om det i en bok. En annen årsak er ofte overdrevne ansiktstrekk og den uhyggelige dal. [1][2][3][4]

En gruppe mennesker ikledd klovnekostymer inspirert av skrekkfilmer.

Selv om ikke alle som lider av denne fobien opplever frykten i like stor grad, mener eksperter at så mange som 1 av 7 opplever symptomer som er et utslag av coulrofobi.[5]

Symptomer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Alnes, Espen (12. oktober 2016). «Difor er klovnar så skumle». NRK. Besøkt 18. august 2019. 
  2. ^ Stalsberg, Trine. «Psykolog: Derfor er så mange livredde for klovner». www.side2.no (norsk). Besøkt 18. august 2019. 
  3. ^ Skonseng, Anette; frilansjournalist. «Kvelende klovnefobi. | Aftenposten Innsikt». www.aftenposteninnsikt.no. Besøkt 18. august 2019. 
  4. ^ a b c d e f «Do you suffer from coulrophobia? Here's what you can do if you have a crippling phobia of clowns». The Sun (engelsk). 26. juli 2018. Besøkt 18. august 2019. 
  5. ^ Fear of Clowns: No Laughing Matter Arkivert 21. juni 2007 hos Wayback Machine. av Columbia News Service[død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]