Cote de Pablo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cote de Pablo
Cote de Pablo retouch.jpg
FødtMaría José de Pablo Fernández
12. nov. 1979Rediger på Wikidata (42 år)
SantiagoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, modell, filmskuespiller, stemmeskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Arvida Middle School, New World School of the Arts, Carnegie Mellon UniversityRediger på Wikidata
Partner(e) Diego Serrano (20002015)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet Chile, USARediger på Wikidata
Aktive år1994–
IMDbIMDb

María José «Coté» de Pablo Fernández (født 12. november 1979 i Santiago de Chile) er en chilensk-amerikansk skuespiller og artist. Hun har også startet på en karriere som låtskriver og vokalist.

De Pablo har vært nominert til ALMA-prisen. Hun har også blitt tildelt en permanent rolle som den føderale spesialagenten Ziva David i den amerikanske TV-serien NCIS. I denne TV-serien er rollefiguren hennes først liaison mellom de amerikanske føderale myndigheter og det israelske etterretningsvesenet Mossad. Senere i serien slutter Ziva David i Mossad, skaffer hun seg amerikanske statsborgerskap og gått inn i jobben som agent i marinepolitiet på heltid.

De Pablo ble født i Santiago de Chile, i en romersk katolsk familie i den chilenske overklassen. Hun har to yngre søstre og hun gikk på Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania, hvor hun blant annet studerte musikk og teater, samtidig som hun hadde roller i flere skuespill, som for eksempel And The World Goes 'Round, og The House of Bernarda Alba. Hun ble uteksaminert fra teaterskolen i 2000.

Etter avsluttet utdannelse flyttet de Pablo til New York City for å finne arbeid som skuespiller, samtidig som hun jobbet som servitør på en indisk restaurant på Manhattan, og på et italiensk spisested i Brooklyn. Hun hadde enkelte roller for New York City Public Theater, blant annet i showet All My Children. I 2005 debuterte de Pablo på Broadway-scenen i skuespillet The Mambo Kings, som Dolores Fuentes, men showet ble lagt ned etter kort tid. To dager etter å ha spilt i The Mambo Kings, ble de Pablo bedt om å prøvespille for TV-serien NCIS.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]