Cote de Pablo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Cote de Pablo
Cote de Pablo tixgirl.jpg
Coté de Pablo på Roots pre-Grammy jam session i februar 2007
Født María José de Pablo Fernández
12. november 1979 (35 år)
Santiago de Chile, Chile
Yrke Skuespillerinne, vokalist
Statsborger i USA
Alma mater Carnegie Mellon University
Aktive år 1994–
IMDb IMDb

María José «Coté» de Pablo Fernández (født 12. november 1979 i Santiago de Chile) er en chilensk-amerikansk skuespiller og artist. Hun har også startet på en karriere som låtskriver og vokalist.

De Pablo har vært nominert til ALMA-prisen. Hun har også blitt tildelt en permanent rolle som den føderale spesialagenten Ziva David i den amerikanske TV-serien NCIS. I denne TV-serien er rollefiguren hennes først liaison mellom de amerikanske føderale myndigheter og det israelske etterretningsvesenet Mossad. Senere i serien slutter Ziva David i Mossad, skaffer hun seg amerikanske statsborgerskap og gått inn i jobben som agent i marinepolitiet på heltid.

De Pablo ble født i Santiago de Chile, i en romersk katolsk familie i den chilenske overklassen. Hun har to yngre søstre og hun gikk på Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania, hvor hun blant annet studerte musikk og teater, samtidig som hun hadde roller i flere skuespill, som for eksempel And The World Goes 'Round, og The House of Bernarda Alba. Hun ble uteksaminert fra teaterskolen i 2000.

Etter avsluttet utdannelse flyttet de Pablo til New York City for å finne arbeid som skuespiller, samtidig som hun jobbet som servitør på en indisk restaurant på Manhattan, og på et italiensk spisested i Brooklyn. Hun hadde enkelte roller for New York City Public Theater, blant annet i showet All My Children. I 2005 debuterte de Pablo på Broadway-scenen i skuespillet The Mambo Kings, som Dolores Fuentes, men showet ble lagt ned etter kort tid. To dager etter å ha spilt i The Mambo Kings, ble de Pablo bedt om å prøvespille for TV-serien NCIS.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Cote de Pablo – bilder, video eller lyd