Costa Cálida

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mar Menor

Costa Cálida (spansk «Den varme kysten») er det området av den spanske fastlandskysten som strekker seg fra El Mojón i den nordlige delen nær Alicante provinsen til Águilas i sør på grensen til Almería provinsen mot Middelhavet.

Dette er et strekk på om lag 250 kilometer og har et mikroklima som gjør at den gjennomsnittlige dagtemperaturen er relativt stabil hele året, uavhengig av årstid, derav navnet «den varme kysten».

Costa Cálida er et yndet feriemål for mange nordmenn og er et av de områder med minst nedbør i Europa med normalt snitt på under 34cm i året, og med dagtemperatur snitt på rundt +25-30 °C på sommeren og +15-20 °C om vinteren. Snøfall om vinteren på Costa Cálida er ekstremt sjeldent, og de ganger det har kommet snø har dette normalt vært borte etter noen timer.

Den nordlige enden av denne kystlinjen inkluderer Mar Menor, en saltvannslagune som er om lag 170km², og med det Europas største. Mar Menor (Det lille havet) er adskilt fra Middelhavet av en 22 kilometer halvøy som heter La Manga. Dette området har vokst fram som en meget populær turistdestinasjon de siste årene.

Viktige kystbyer i regionen er bl.a. Cartagena (en av hovedbasene for det spanske sjøforsvaret) og byen Mazzarón som har en av spanias viktigste fiskehavner.

Hovedflyplasser på Costa Cálida er San Javier (Murcia), Alicante og Almería.