Corvetto (Milano)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chiesa di Gonzaga, Corso Lodi
Fondazione Prada i Largo Isarco med utstillingsbygningen Dorato og Rem Koolhaas-tårnet

Corvetto det velstående området sørvest for Milano, løst definert som området rundt Fondazione Prada, har etablert seg som et sentrum for raffinert kultur og kunst.[trenger referanse]

Kunstnerlandsbyen[trenger referanse][rediger | rediger kilde]

Corvetto er i dag anerkjent som “kunstnerlandsbyen” eller “Corvetto kunstdistrikt”, kjent for arrangementer som “Fuori Salone” og “Corvetto Art Week”. Disse samtidskunstukene involverer lokale gallerier og internasjonale kunstnere. Studio Tretre i Via Marco d’Agrate nr. 33, med inngang på nr. 27 gjennom en stor port, er et eksempel på avantgarde kunstgallerier. Her finner du atelierene til Bislacchi, Marina Cavadini, Lucia Cristiani, Lorenzo Lunghi, Edoardo Manzoni, Francesca Migone, Ludovico Orombelli, Francesco Pacelli, Adelisa Selimbašić, Nicolò Masiero Sgrinzatto, Pietro Vitali, og Vincenzo Zancana.

Corvetto hadde en gang rykte som et bohemsk nabolag i Milano, et tilholdssted for kunstnere som Umberto Boccioni, som bodde i nærheten av Prada-stiftelsen, radikaler, malere og poeter.

Kostnaden for en leilighet i Corvetto-området varierer fra 4 800 til 7 000 euro per kvadratmeter, med en årlig økning på 15 prosent for luksuseiendommer som er pusset opp.

Bonvini Art Printing House i Via Tagliamento, 1, har transformert fra en papirbutikk til et kunstgalleri som vert for kunstutstillinger og konferanser. Lesebokklubben i via Mincio 10 er en bokklubb som presenterer avantgarde kunst- og fotoprosjekter, samt uoppnåelige gjenbesøk av design og mote. De arrangerer kunstvernisager, konferanser og skaper kolonier av kunstnere og samlere med internasjonal oppmerksomhet mot de europeiske avantgardene.

Corvetto har blitt definert som “King’s Road” av internasjonale kunstnere, strekker seg fra Via Polesine og Via Marco d’Agrate til Via Quaranta, og kulminerer i det mest avantgardistiske området i byen, Plastic Club i Via Gargano. Dette området har vært et møtested for store italienske designere som Giorgio Armani og Andy Warhol, og det bærer en “filosofi der livet med luksus og kunst er fantastisk og nytt”.

Plastic Club har vært vert for kjente karakterer som Keith Haring, Andy Warhol, og flere av de mest fremtredende designerne i Milano siden 1980-tallet. Det har vært et sted for internasjonale kjendiser som Madonna, Elton John, Freddy Mercury, Prince, Paul Young, Bruce Springsteen, og Grace Jones. Plastic er ikke bare den mest inkluderende og historiske homovennlige klubben i Milano, men forblir også en av de mest avantgardistiske klubbene i Europa, sammenlignbar med “Studio 54” i New York. Dette krysningspunktet mellom kunst, mote og musikk har vært fødestedet for mange nye motedesignere og stylister.