Corpsus Juris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Corpsus Juris spiller 17.mai-konsert på Universitetsplassen i Oslo.

Corpsus Juris er et studentorkester for studenter ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Orkesteret er åpent for studenter ved fakultetet, og har også en venneforening for andre fest- og spilleglade.

Orkesteret ble stiftet i 1963, og er med det Norges eldste juridiske studentorkester. De har en blåserbasert besetning. Corpsus' tradisjonelle uniform består av dommerkappe og hvit parykk. Orkesterets leder bruker også parykk, men har høyesterettsdommerkappe, og dirigenten er iført snippkjole.

Corpsus Juris øver i Music Hall ved det Juridiske Fakultet. Nåværende Music Hall befinner seg i Kattestallen, tilbygget bak Domus Bibliotheca. Plasseringen av Music Hall har endret seg - tidligere hadde Corpsus tilholdssted i Professorboligen, sammen med de andre foreningene ved fakultetet, og de har også disponert lokaler i Domus Media i perioder.

Repertoaret består hovedsakelig av Dixie-marsjer, men har også tilskudd fra andre sjangre.

Spilleoppdrag og konserter[rediger | rediger kilde]

Hvert semester spiller orkesteret på åpningsseremonien for de nye jusstudentene, og på vitnemålsutdelingen for studentene som leverte mastergrad semesteret før.

Siden slutten av 70-tallet har Corpsus Juris deltatt på Kieler Umschlag i starten av mars, og i 2018 deltok de for førtiende gang.

Hver høst spiller orkesteret jubileumskonsert i et av fakultets auditorier.

I tillegg til faste spilleoppdrag og konserter, tar orkesteret oppdrag i og utenfor det juridiske miljøet i Oslo.

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer er blant annet professor Ole Kristian Fauchald, skuespiller Olav Endresen Haukeli og jurist og musiker Pjokken Eide.

Kilder[rediger | rediger kilde]

[1]

[2]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.