Corbin Bernsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Corbin Bernsen
Corbin Bernsen.jpg
Corbin Bernsen, 18. april 2009
FødtCorbin Dean Bernsen
7. september 1954 (65 år)
North Hollywood
Ektefelle Amanda Pays (1988- ) 4 barn
Brenda Cooper (1983-1987) (skilt)
Mor Jeanne Cooper
Utdannet ved UCLA School of Theater, Film and Television, University of California
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1967–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Corbin Dean Bernsen (født 7. september 1954 i North Hollywood i California) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for sitt arbeid på TV. Han er best kjent fra sin rolle som Arnold Becker i serien LA Law på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet, og han har jevnlig dukket opp på andre TV-programmer, blant annet General Hospital, Cuts og Psych.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bernsen var sønn av Harry Bernsen, en Hollywood-produsent, og såpeoperaskuespilleren Jeanne Cooper, som blant annet dukket opp på The Young and the Restless. Han ble uteksaminert fra Beverly Hills High School i 1971. Bernsen har fått både en Bachleorgrad i Theatre Arts og en MFA i skuespill fraUniversity of California, Los Angeles (UCLA).

Bernsen på Emmy-utdelingen i 1987

Skuespiller[rediger | rediger kilde]

Etter en to-års opptreden på såpeoperaen Ryan's Hope ble Bernsen tildelt rollen som advokat Arnold Becker på den superpopulære TV-serien LA Law i 1986. Rollen ga ham både Emmy og Golden Globe-nominasjoner, og han fikk opptredener på dusinvis av magasiner, og han var gjesteskuespiller i TV-programmer som for eksempel Seinfeld og The Larry Sanders Show. Han var en av de få aktører igjen på LA Law som var med i alle sesongene frem til programmet ble tatt av skjermen i 1994.

Bernsen dukket opp sammen med den britiske skuespilleren Bruce Payne i filmene Kounterfeit og Aurora: Operation Intercept. Han spilte hovedrollen som Dr. Alan Feinstone, i skrekkfilmen The Dentist og senere i oppfølgeren. Bernsen dukket opp på TV-showet General Hospital, hvor han portretterte John Durant fra september 2004 til denne karakteren ble myrdet i mai 2006.

Bersen spilte karakteren Jack Sherwood på Cuts, og han dukket to ganger på Celebrity Mole, og han spilte en advokat i TV-serien Boston Legal. Han dukket opp som Q2 på Star Trek: The Next Generation. Han hadde også en tilbakevendende rolle som kaptein Owen Sebring på militære dramaserien JAG og han spilte rollen som en republikansk senator på to episoder av showet The West Wing.

Corbin Bernsen i 2009

Bersen regisserte, produserte og spilte i skrekkfilmen Dead Air. Bernsen var medstjerne i Psych, der han spilte rollen som Henry Spencer, faren til hovedpersonen, Shawn Spencer som ble spilt av skuespiller James Roday. I filmen RUST, spilte Bernsen en tidligere prest som vender tilbake til hjembyen. Bernsen er president og medeier i Public Media Works, et nytt medieselskap som utvikler underholdning. Han regisserte og spilte hovedrollen i Bilpool Guy, selskapets første film. Den var rettet mot fans av såpeopera og ble utgitt på DVD i 2005.

Bernsen er grunnlegger og leder av Team Cherokee Productions, et uavhengig produksjonsselskap som, i likhet med Public Media Works, utvikler, produserer og markedsfører filmer og TV-show som var målrettet mot spesielle grupper av fans. Sammen med Bernsen, blir selskapet drevet av James Greilick, som er ansvarlig for utvikling av filmene. Selskapets nyeste film heter RUST og ble utgitt på DVD i 2010.

Bernsen er gift med den britiske skuespilleren Amanda Pays. Paret har fire sønner sammen. I 2008 dukket Bernsen og hans familie på NBC-showet Celebrity Familie Feud, som først konkurrerer mot Margaret Cho-familien og deretter mot mannskapet fra TV-serien American Chopper, men Bernsen-familien tapte mot dem. Bernsen har en av de største samlinger av snøkuler i verden, da hans samling består av mer enn 6000 slike snøkuler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]