Coombe (Croydon)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Coombe
Jernbanestasjonen i Coombe
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktCroydon
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
PostnummerCR0
PostkodeCR0
Kart
Coombe (Croydon)
51°21′48″N 0°04′11″V

Coombe er et område i distriktet Croydon i London. Det ligger mellom grøntarealene Addington Hills, Lloyd Park, Ballards og Coombe Wood.

Området skiller seg fra de fleste andre steder i det sørlige London ved at det nesten ikke har blitt urbanisert. Det er fortsatt et landlig preg, med et gammelt vanntrau i et veikryss, store hus og skog tett inntil bebyggelsen. Trikken Tramlink betjener området, og går gjennom Coombie. Coombe Lane, fortsettelsen av Coombe Road, er hovedveien. Veien Conduit Lane er en gammel rute uten brolegging som nå er en skogssti.

Det var en herregård i Coombe, dokumentert i 1221, nedtegnet holdt av en Richard av Coombes eie. I elisabethansk tid fikk den navnet Broad Coombe, og på 1600-tallet tilhørte den brødrene til William Harvey, den første som beskrev blodsirkulasjon. I dag er Coombe Wood en frodig park og hageanlegg som ble åpnet for offentligheten i 1948. Den var da det tidligere hageanlegget til Coombe Wood House. Det skaffet vann til Coombe-eiendommen via tre ledninger som rant langs veien som har fått det beskrivende navnet Conduit Lane.[1] Stallen ble plassert i utsynet til Coombe Wood House ved å bygge den i et mindre grustak. Rett foran stallens gårdsplass er det en mindre bygning kalt Pond Cottage som er eldre enn de andre.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Coombe Wood in the past» Arkivert 10. desember 2017 hos Wayback Machine. (PDF), Coombe Wood