Confessions of a Dangerous Mind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Confessions of a dangerous mind
orig. Confessions of a Dangerous Mind
Generell informasjon
GenreNeo-noir, biografisk film, dramakomedie, mysteriefilm, spionfilm, dramafilm,[1] thriller, filmkomedie, film basert på bøker
Utgivelsesår2002
NasjonalitetTyskland, Canada, USA
Lengde113 min.
SpråkEngelsk, spansk
Bak kamera
RegiGeorge Clooney[2][3][4][5][6][7] Rediger dette på Wikidata
ManusCharlie Kaufman[7] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Andrew Lazar
MusikkAlex Wurman Rediger dette på Wikidata
FotoNewton Thomas Sigel Rediger dette på Wikidata
KlippStephen Mirrione Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSam Rockwell,[8] Drew Barrymore,[8] Julia Roberts,[8] Rutger Hauer,[8] George Clooney,[8] Maggie Gyllenhaal,[8] Robert John Burke,[8] Kristen Wilson,[8] Michael Cera,[8] Rachelle Lefevre,[8] Chuck Barris,[8] Dick Clark,[8] Jerry Weintraub,[8] Matt Damon,[8] Michael Ensign,[8] Daniel Zacapa,[8] Emilio Rivera,[8] Carlos Carrasco,[8] Richard Kind,[8] Brad Pitt,[8] David Julian Hirsh,[7] J. Todd Anderson,[7] Krista Allen,[7] Eric Jungmann,[7] Fred Savage,[7] Isabelle Blais,[7] Anna Silk,[7] Jennifer Hall,[7] Conrad Pla,[7] Claire Brosseau,[7] James Urbaniak,[7] Vikki Carr[7] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapSection Eight Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Miramax Films
Netflix
Totalomsetning33 000 000 USD[9] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2002
24. april 2003 (Tyskland)[10]
31. desember 2002 (USA)
Eksterne lenker

Confessions of a Dangerous Mind er en amerikansk film fra 2002. Hovedrollene spilles av blant andre Sam Rockwell, Drew Barrymore og George Clooney.

Handling[rediger | rediger kilde]

Chuck Barris blir lei av å bli avvist av de attraktive kvinnene han begjærer, og flytter til Manhattan med drømmer om å bli berømt på TV, men han får til slutt sparken. Han flytter tilbake til Philadelphia. Han skriver sangen «Palisades Park» og blir romantisk involvert med en kvinne som heter Penny Pacino. Chuck får tillatelse til å pitche konseptet sitt for TV-kanalen ABC. En natt etter at Barris blir sparket ut av en pub på grunn av slåssing, og blir oppsøkt av CIA-agenten Jim Byrd som rekrutterer ham som leiemorder.

Etter at Barris kommer tilbake fra et oppdrag i Mexico, oppdager Barris at Penny Pacino har blitt en hippie. I mellomtiden gir ABC grønt lys for TV-programmet The Dating Game, og i 1967 ser showet dagens lys for første gang. På et CIA-oppdrag til Helsinki, Finland, møter han den kvinnelige agenten Patricia Watson. Han finner mer suksess i hjemlandet når TV-programmet «The Newlywed Game» går på lufta. Han og Penny bestemmer seg for å flytte til Los Angeles sammen. I 1970 reiser Barris på oppdrag til Vest-Berlin for å myrde Hans Colbert. Barris blir introdusert for den tysk-amerikanske agenten Keeler, som han hjelper til med å drepe Colbert. Imidlertid blir han tatt til fange av KGB og, etter noen få uker, frigjort i en spion-utveksling.

I 1976 opprettet Barris The Gong Show, og blir enda mer kjent på TV. Keeler blir myrdet, og Barris blir advart om at det kan være en hemmelig muldvarp i CIA. TV-programmene hans blir kansellert på grunn av dårlige seertall, og Penny truer med å forlate ham etter å ha oppdaget at han har vært utro. En natt oppdager Barris at Byrd sitter på toppen av stupebrettet til et basseng i bakgården hans. Byrd avslører hvorfor han ble valgt av CIA til å bli en leiemorder: han var sønnen til en seriemorder, og hadde blitt oppdratt som jente av moren sin.

Stilt overfor flere ubehagelige sannheter om seg selv, begynner Barris å bli stadig mer ustabil. Etter nesten å ha fått et nervøst sammenbrudd på The Gong Show, stenger Barris seg inne på et hotell i New York City. Penny forsøker forgjeves å overbevise ham om å returnere til California, for å gifte seg med henne. Barris forlater endelig rommet sitt for å møte Patricia i Boston. Etter en kopp kaffe kollapser Barris, tilsynelatende forgiftet. Patricia avslører deretter at hun var den hemmelig muldvarpen. Men Barris hadde narret Patricia til å drikke fra den forgiftede koppen, og hun faller snart død om. Etter hennes død vender han hjem og begynner å skrive sin egen selvbiografi, som får navnet Confessions of a Dangerous Mind. Han bestemmer seg til slutt for å gifte seg med Penny.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]