Compello

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Compello
Bransje IKT
Etablert2011
HovedkontorIT-Fornebu, Oslo
Produkt(er) EDI, eFaktura og Fakturagodkjenning
Adm. dir.Torgeir Letting
Nettsidewww.compello.com

Compello AS er et norsk IT-selskap etablert i 2011 etter en sammenslåing av Compello Software og Client Computing Europe. Selskapet utvikler løsninger for å automatisere dataflyt, og er leverandør av løsninger innenfor områdene EDI, eFaktura og fakturagodkjenning. Selskapet er eid av Etrinell og har hovedkontor på Fornebu i Oslo.

Compello Gruppen har mer enn 80 ansatte i Oslo, Larvik, Stockholm og Colombo [1]. Selskapet har et samarbeid med Microsoft, og ble i 2014 kåret til «Årets Norske Programvarehus» på Microsoft årlige partnerkonferanse i Washington D.C..[2] [3]

Historie[rediger | rediger kilde]

Client Computing Europe ASA innfusjonerte i 2011 Compello Software AS og skiftet samtidig navn til Compello AS.[4] Client Computing ble startet opp i 1995 og hadde opprinnelig fokusert på meldingsflyt og EDI meldinger til kraft og tekstilbransjen. Virksomheten ekspanderte til Sverige i 1998 gjennom overtagelse av Posten/SDS sin EDI virksomhet og i 2006 til Tyskland gjennom overtagelse av det tyske selskapet GLI GmbH.

I 2004 startet selskapet med eFaktura gjennom investeringer i Euronova AS som etter hvert ble et heleid datterselskap under navnet Client Computing Norway AS.

De norske aktivitetene innenfor EDI og eFaktura ble organisert under navnene Client Computing Utility AS og Client Computing Norway AS. Høsten 2010 ble Client Computing Utility AS innfusjonert i Client Computing Norway AS. Client Computing Norway AS innfusjoneres i 2012 I Compello AS.

I 1997 ble Compello Software etablert med fokus på elektronisk fakturagodkjenning. Dette dekker fakturaskanning (OCR), fakturatolkning, fakturaflyt og integrasjon til økonomisystemet. Selskapet ble i 2011 innfusjonert i Client Computing Europe ASA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om oss» Compello
  2. ^ «Årets programvarehus» Computerworld 13. August 2014
  3. ^ «Compello kåret til årets programvarehus» Arkivert 10. november 2014 hos Wayback Machine. Logistikk & Ledelse 12. August 2014
  4. ^ «Fusjon mellom Client Computing Europe og Compello Software» Etrinell AS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted