Command & Conquer: Generals

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Command & Conquer: Generals
Command & Conquer: Generals
UtviklerElectronic Arts (Windows)
Aspyr (Macintosh)
UtgiverElectronic Arts (Windows)
Macsoft (Macintosh)
DesignerDustin Browder
KomponistBill Brown
SerieCommand & Conquer
SpillmotorSAGE (Strategy Action Game Engine)
PlattformWindows, Macintosh
Utgivelse14. februar 2003
SjangerStrategispill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense15 år
Format2 x CD-ROM (PC)
1 x DVD (Mac)

Command & Conquer: Generals er et Gullstikka-belønnet sanntidsstrategispill i Command & Conquer-serien, utviklet av Electronic Arts, utgitt til Windows vinteren 2003, og senere omprogrammert av Aspyr til Macintosh. Høsten 2003 kom utvidelsespakken Command & Conquer: Generals - Zero Hour ut.

Generals er det første spillet i C&C-serien som ikke er utviklet av Westwood Studios, som Electronic Arts kjøpte opp og la ned.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Generals er et krigsstrategispill, som setter spilleren i posisjon som leder for en krigsmakt på en slagmark. Spilleren kan velge mellom å spille som USA, Kina eller Global Liberation Army (GLA), en terroristorganisasjon med tilgang til enorme ressurser. Hvert av lagene har forskjellige våpen, kjøretøy og teknologi, med sine fordeler og svakheter. Som i tidligere C&C-spill kan spilleren bygge så mange enheter og bygninger som ønsket , og uten å måtte for eksempel bygge bygninger for å støtte mengden av stridsenheter, som i Blizzard sine strategispill. Man kan imidlertid kun bygge én helteenhet per lag, og med utvidelsen Zero Hour kan antall masseødeleggelsesvåpen per lag begrenses til ett.

Generals har tre enspillerkampanjer, en for hvert lag, som har en sammenhengende historie om en krig mot terror. For å få frem den riktig, må kampanjene spilles i riktig rekkefølge: Først den kinesiske, så GLA sin, og deretter den amerikanske kampanjen. Hver kampanje har syv oppdrag.

Som i tidligere Command & Conquer-spill har man muligheten til å spille et Skirmish-spill mot datamaskinen, hvilket vil si at man kan velge en slagmark, et lag, og opptil åtte fiender eller allierte.

I tillegg har Generals mulighet for flerspillermodus via Internett og LAN.

Spillmotoren til Generals (SAGE) er en modifisert versjon av den som ble brukt skytespillet Command & Conquer: Renegade.

Command & Conquer: Generals har aldersgrense 15 år (for å spille på internettet). 12 år (for å spille mot datamaskinen).

Forskjeller fra tidligere C&C-spill[rediger | rediger kilde]

Alle tidligere spill i Command & Conquer-serien ble laget av Westwood, og det er mange forskjeller fra disse spillene. Noe av det første mange C&C-tilhengere la merke til, var mangelen av videoer før oppdragene der spilleren ble informert om oppdragets gang. Videre er konstruksjonsmenyen flyttet fra høyre side av skjermen til helt nede, og for første gang kreves egne byggeenheter for å bygge bygninger. Alle disse er viktige elementer som har skilt Command & Conquer-spillene fra andre sanntidsstrategispill.

Generals har dessuten gått bort fra det opprinnelige C&C-universet, der enten GDI og NOD kjempet mot hverandre, eller Red Alerts USA kjempet mot Sovjetunionen. Deler av spillet minner mer enn tidligere om Blizzards strategispill, både når det gjelder byggeenheter, hvert lags mulighet til å bygge helteenheter (en nyvinning i Warcraft III) og muligheten til å oppgradere enheter og bygninger i selve bygningene.

Muligheten til å bygge ubegrenset med masseødeleggelsesvåpen har heller ikke eksistert i tidligere spill i serien.

På grunn av slike endringer i spillets oppbygning, hevder mange tilhengere av serien av Generals ikke hører hjemme i Command & Conquer-serien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]