Command & Conquer: Tiberian Sun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Command & Conquer: Tiberian Sun
UtviklerWestwood Studios
UtgiverElectronic Arts
DistributørSteam
KomponistFrank Klepacki
Siste versjon2.03
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse27. august 1999
SjangerSanntidsstrategispill, sci-fi-spill, post-apokalyptisk videospill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrenseUSK 16
Del av serien Command & Conquer
Command & Conquer: Tiberian Sun – Firestorm

Command & Conquer: Tiberian Sun er et sanntidsstrategispill fra 1999 utviklet av Westwood Studios til Windows. Det er oppfølgeren til Command & Conquer, og foregår 30 år etter det første spillet. Spillet introduserer en ny spillemotor, og har fått utvidelsespakken Firestorm.

I Tiberian Sun kan spilleren velge å følge veien til det onde «Broderhood of NOD» eller G.D.I. (Global Defence Initiative).

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren og dens motstandere skal blant annet bygge opp baser, samle inn forskjellige ressurser, lage en hær, og deretter beseire motstanderne sine ved å utslette de andres enheter, og enten fange eller ødelegge fiendtlige baser. Spilleren må gjennomføre oppdrag over tre forskjellige områder: i Nord-Amerika, Europa og i Nord-Afrika. En rekke av disse oppdragene inkluderer også valgfrie side-oppdrag som kan gjennomføres for ekstra bonus. Tiberian Sun foregår innenfor en alternativ tidslinje som involverer to fiendtlige fraksjoner - Global Defense Initiative (GDI) og Brotherhood of Nod. Tiberium har blitt et alvorlig problem for verden siden den dukket opp på 1990-tallet, og dette førte til den første Tiberium-krigen.

Stoffet forandrer planetens økologi og landskap, og forårsaker mutasjoner hos mennesker, dannelse av nye fremmede livsformer og utvikling av nye vær-mønstre kalt Ion Storms. Innen det 21. århundre forsøker GDI å bekjempe spredningen av Tiberium. Fraksjonene forsøker også å utvikle ny teknologi, inkludert cyborgs, mer avanserte forsvarstiltak, og pansret infanteri. En ny global konflikt bryter løs i år 2030, og resulterer i at den andre Tiberium-krigen bryter løs. GDI-sjef Michael McNeil blir tilbakekalt av sin overordnede, general James Solomon, fra en treningsøvelse for å hjelpe til med å bekjempe Nod.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Samling av flere omtaler
Samler Poengsum
GameRankings 79.68% (28 reviews) [1]
Omtaler
Publikasjon Poengsum
GameSpot 7.9/10[2]
IGN 8/10

Tiberian Sun var et av de mest forventede spillene da utviklingen av spillet begynte. Det var det raskest selgende videospillet som ble utgitt av EA, og solgte 1,5 millioner kopier i løpet av en måned.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Command & Conquer: Tiberian Sun». Arkivert fra originalen 2. januar 2018. Besøkt 27. april 2012. 
  2. ^ Kasavin, Greg (1. september 2009). «Command & Conquer: Tiberian Sun Review». Besøkt 27. april 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]