Comedievognen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Comedievognen er et av Danmarks eldste eksisterende barne- og ungdomsteater. Det ble grunnlagt i 1968 av Benny E. Andersen som et alternativ til Skolescenen hvor barn og unge kom i teatret stort sett på voksenforestillingenes premisser.

Comedievognen ble et av de første alternative teatertilbud til skoler, barnehager og biblioteker – med tilbud om å vise vedkommende teater for barn og unge ute i de institusjoner barna ferdes i. Siden blomstrede flere danske barne- og ungdomsteater fram og der oppstod gjennom 70-tallet og 80-tallet et enestående faglig samarbeid teatrene imellom i forsøk på å dyktiggjøre skuespillere, instruktører, dramatikere m.fl. til den krevende disiplinen det er å spille teater for barn- og unge. Et samarbeid som i høy grad har høynet kvaliteten av dansk barneteater. Fra 90-tallet fram til i dag regnes dansk barne- og ungdomsteatre i internasjonale sammenhengen for ”verdens beste barne- og ungdomsteater”.

I dag er Comedievognen befolket med både unge og gamle skuespillere og produserer forestillinger som ofte inneholder humor, komikk, dans, poesi, et innblikk i barn- og unges situasjoner og forståelse for tidens ”språk”. Teatret har i dag egen scene på Nørrebro i København og turnerer derutover på 37. år over hele landet og i utlandet med sine forestillinger.