Episodeoversikt for TV-serien Columbo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Columbo: Episodeoversikt)
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over episoder av TV-serien Columbo. Columbo var en krim/detektivserie med Peter Falk i hovedrollen som Columbo. Etter to prøveepisoder ble serien vist på den amerikanske TV-stasjonen NBC fra 1971 til 1978 som det ene av flere roterende krimserier i stasjonens NBC Mystery Movie. Columbo ble vist hyppigere på ABC fra begynnelsen av 1989. Den siste episoden ble vist i 2003.

Nr. Avsnitt Mordere År Handling
- Sesong 1 Sesong 1 -
1 Prescription: Murder (pilot 1) Gene Barry 1968
2 Ransom for a dead man (pilot 2) Lee Grant 1971
3 Murder by the book Jack Cassidy 1971 Krimforfatteren Ken Franklin (Jack Cassidy) planlegger den perfekte forbrytelse med sin ekspartner som offer. Han har ikke regnet med at en av hans egne bøker til syvende og sist kan være med på å felle ham.

Joanna Ferris (Rosemary Forsyth) snakker med sin mann på telefonen da hun hører skuddene som tar livet av ham. Hun går automatisk ut ifra at ektemannen var på kontoret da han ble drept, og gir dermed drapsmannen, Ken Franklin, det perfekte alibi. Men det er en som vet hvor drapet fant sted: Miss La Sanka (Barbara Colby), en butikkinnehaver som setter i gang med et utspekulert utpressingsforsøk mot Franklin. Så kommer også detektiv Columbo på banen og begynner sin utrettelige utspørring…

4 Death lends a hand Robert Culp 1971 Arthur Kennicutt mistenker at hans pur unge kone har et forhold på si. Derfor hyrer han privatetterforsker Brimer som skal følge etter henne.

Brimer oppdager ganske riktig at hun er utro, men han rapporterer tilbake til ektemannen at alt er i skjønneste orden, og forsøker å presse fru Kennicutt for penger. Hun lar seg imidlertid ikke presse og bestemmer seg for at hun vil tilstå alt for ektemannen. Dermed blir Brimer rasende og angriper henne…

5 Dead weight Eddie Albert 1971 En berømt general dreper en samarbeidspartner av redsel for at denne skal avsløre generalens ulovlige forretningsmetoder. En nevrotisk, fraskilt kvinne er imidlertid vitne til mordet.

Med Eddie Albert, Suzanne Pleshette, Kate Reid og John Kerr.

6 Suitable for framing Ross Martin 1971 En kunstkritiker dreper sin onkel for å få tak i den verdifulle kunstsamlingen hans. Alle spor fører øyeblikkelig til den døde mannens første kone.

Med Ross Martin, Kim Hunter, Don Ameche, Rosanna Hoffman, Vic Tayback, Joan Shawlee og Barney Philips.

7 Lady in waiting Susan Clark 1971 En kvinne planlegger å skyte broren sin, og la det se ut som om han har brutt seg inn i huset og at hun har handlet i selvforsvar. Som vanlig er det ikke mulig å overliste den distré mannen med sigaren og frakken.

Med Susan Clark, Jesse Royce Landis, Richard Anderson, Leslie Nielsen, Joel Fluellen.

8 Short fuse Roddy McDowall 1972 En kjemiker fester en bombe i onkelens bil slik at han kan få kontroll over onkelens firma. Etterpå planter han spor for å kaste mistanken på nestlederen i bedriften.

Med Roddy McDowell, Ida Lupino, James Gregory, William Windom, Anne Francis.

9 Blueprint for murder Patrick O'Neal 1972 En arkitekt myrder forretningspartneren sin og lar Columbo tro at han har gjemt liket i grunnmuren i en bygning under konstruksjon. Planen er å la Columbo grave på stedet uten å finne noe. Senere vil han plassere liket der, etter at stedet er sjekket ut av Columbo.

Med Patrick O'Neal, Forrest Tucker, Janis Paige, Pamela Austin.

- Sesong 2 Sesong 2 -
10 Etude in black John Cassavetes 1972 Mord foregår i de beste kretser, også der hvor musikk spilles. Elskerinnen til en dirigent truer nemlig med å fortelle alt om forholdet til dirigentens kone, og dermed stiller hun seg selv i livsfare.

Med John Cassavetes, James Olson, Blythe Danner, Myrna Loy.

11 The greenhouse jungle Ray Milland 1972 Jarvis Goodland og nevøen hans planlegger en kidnapping for å få tak i nevøens båndlagte midler. Men når pengene er i havn, blir fristelsen for stor for onkel Jarvis.

Med Ray Milland og Bradford Dillman.

12 The most crucial game Robert Culp 1972 Manageren til et fotballteam kler seg ut som iskremselger og myrder teamets eier. Han bruker et opptak av en falsk telefonsamtale for å vise at han var på et helt annet sted da mordet fant sted.

Med Robert Culp, Dean Jagger, James Gregory, Dean Stockwell og Susan Howard.

13 Dagger of the mind Honor Blackman 1972 Columbo er på studietur til London, og blir involvert i mordet på en rik, gammel forretningsmann som finansierte karrieren til to fallerte teaterstjerner.

Med Richard Basehart, Wilfrid Hyde-White, Bernard Fox, John Williams II, Honor Blackman.

14 Requiem for a falling star Anne Baxter 1973 Nora Chandler, en falmende filmstjerne, kjenner seg truet av en kommende sladrebok, og alle hemmelighetene som vil komme for dagen. Hun bestemmer seg derfor for å drepe forfatteren Jerry Parks, men dreper i stedet den personlige assistenten sin.

Med Anne Baxter, Pippa Scott, Mel Ferrer og Jack Griffin.

15 A stitch in crime Leonard Nimoy 1973 En sykepleier blir selv myrdet da hun mistenker en høyt respektert kirurg for å ha tatt livet av kollegaen sin, en kjent hjertespesialist.

Med Peter Falk, Leonard Nimoy, Anne Francis og Will Geer.

16 The most dangerous match Laurence Harvey 1973 En tidligere verdensmester i sjakk blir funnet alvorleg skadet, og det rett før han skal konkurrere om verdensmestertittelen mot den regjerende mesteren.

Med Laurence Harvey, Jack Kruschen, Lloyd Bochner og Heidi Bruhl.

17 Double shock Martin Landau 1973 To tvillingbrødre bestemmer seg for å drepe sin rike onkel da han planlegger å gifte seg med en yngre kvinne.
- Sesong 3 Sesong 3 -
18 Lovely but lethal Vera Miles 1973 Viveca Scott, grunnleggeren av kosmetikkfirmaet Beauty Mark Cosmetics, blir truet av rivalen David Lang. Han finner ut at den revolusjonerende nye kremen hennes virkelig glatter ut rynker, og lager en piratkopi av den.
19 Any old port in a storm Donald Pleasence 1973 Vinprodusenten Adrian Carsini finner ut at den yngre broren hans, Enrico, planlegger å selge familiens vingård for å gjøre opp all gjelden etter playboy-livet han har levd. Adrian har mord i tankene...
20 Candidate for crime Jackie Cooper 1973 En senatskandidat på valgturné myrder sin kampanjeleder, og får det til å se ut som om morderens kule var ment for ham.
21 Double exposure Robert Culp 1973 En filmskaper myrder en av sine klineter i en pause under visningen av en ny reklamekampanje.

Med Chuck McCann, Louise Latham, Robert Culp og Robert Middleton.

22 Publish or perish Jack Cassidy 1974 En redaktør hyrer en Vietnam-veteran til å myrde stjerneskribenten sin, for på den måten å sikre seg et alibi før skribenten slutter hos ham og tar jobb i et annet tidsskrift.

Med Jack Cassidy, Mickey Spillane, Mariette Hartley og John Davis Chandler.

23 Mind over mayhem José Ferrer 1974 Dr. Marshall Cahill blir tvunget til å beskytte sin sønn som driver med plagiat. Dette skal gjøres ved å myrde professoren som oppdaget plagiatvirksomheten.

Med Jessica Walter, Lew Ayres og Robert Walker.

24 Swan song Johnny Cash 1974 En country & western-sanger, spilt av Johnny Cash, myrder sin dominerende kone i en flyulykke, mens han redder seg selv ved å hoppe ut i fallskjerm.

Med Johnny Cash, Ida Lupino, Sorrell Booke og Bill McKinney.

25 A friend in deed Richard Kiley 1974 En politimann gir alibi til en venn som har myrdet sin kone. Senere dreper politimannen sin egen kone og ber vennen om å gjengjelde tjenesten.

Med Peter Falk, Michael McGuire, Val Avery, Rosemary Murphy og Eleanor Zee.

- Sesong 4 Sesong 4 -
26 An exercise in fatality Robert Conrad 1974 Robert Conrad spiller rollen som deleier i et helsestudio. Hvor mye Milo Janus, deleieren i helsestudioet har å skjule, blir tidlig klart. Da kompanjongen kommer på sporet av Janus’ underslag i en rekke andre helsestudioer, ”kvitter” Janus seg med ham.

I rollene: Gretchen Corbett, Pat Harrington jr. og Collin Wilcox Patton.

27 Negative reaction Dick Van Dyke 1974 Den velbeslåtte og framgangsrike fotografen Galesko tar sin kone av dage ved hjelp av en fingert kidnapping. På snedig vis får han det til å se ut som den tidligere soningsfangen Alvin Deschler er kidnapperen.

Med: Dick van Dyke (Galesko), Antoinette Bower (Frances), Don Gordon (Alvin Deschler).

28 By dawn's early light Patrick McGoohan 1974 Oberst Rumford er kommet opp i årene og begynner å øyne slutten på karrieren. Som kommandant på militærakademiet har han hatt mange konflikter med styreformann Haynes. Sistnevnte har også eierinteresser i akademiet, og da den tilårskomne og temmelig pompøse obersten får høre at Haynes akter å legge om fra militær til sivil utdanning i de ærverdige skolebygningene, får han blod på tann. Den slu obersten planlegger et uslåelig, “militært” angrep på styreformann Haynes.

I rollene: Bruce Kirby, Patrick McGoohan, Tom Simcox og Mark Wheeler

29 Troubled waters Robert Vaughn 1975 Denne gangen er handlingen lagt til cruiseskip. Rosanna Welles, den flotte vokalisten i skipsorkestret, blir av mange om bord forbundet med et annet orkestermedlem, Lloyd Harrington. Han må innta plassen som hovedmistenkt straks mordet på Welles kommer for en dag.

Denne episoden av “Columbo” er filmet om bord på cruiseskipet “Sun Princess” i Mexicogolfen.

Med:Poupee Bocar, Jane Greer, Robert Vaughn og Patrick Mcnee

30 Playback Oskar Werner 1975 Van Wyck har lenge skjøttet sin stilling dårlig som direktør for Midas Electronics Company. Fru Midas er den egentlige sjefen i firmaet, det er nemlig hun som eier aksjene. En dag bestemmer hun seg for at nok er nok og informerer Van Wyck om at hennes sønn tar over som direktør. Gjennom Midas Electronics Company rår Van Wyck over det mest avanserte innen overvåkningsutstyr, noe han benytter seg av da han skal rydde svigermor av veien.

Med: Oskar Werner, Martha Scott og Gwena Rowlands

31 A deadly state of mind George Hamilton 1975 Dr. Marcus Collier (George Hamilton) er forsker på et psykiatrisk institutt i California. Da han innleder et romantisk forhold til en av sine kvinnelige pasienter, er snart hundre og ett ute. Fru Nadia Donner, som lider av alvorlige emosjonelle forstyrrelser, har en tid gått til behandling hos dr. Collier. Mannen hennes er et framtredende styremedlem ved det psykiatriske instituttet, og han oppdager at hustruen har en elsker ved instituttet. En dag griper Donner tak i dr. Collier og truer ham med oppsigelse om han ikke straks finner ut hvem som er hans kones elsker. En tid etter blir Donner funnet myrdet og detektiv Columbo satt på saken.

Med: George Hamilton og Lesley Warren

- Sesong 5 Sesong 5 -
32 Forgotten lady Janet Leigh 1975 En aldrende sang- og dansestjerne myrder sin ektemannen for å finansiere drømmen om et comeback på Broadway.

Med Janet Leigh, Joihn Payne, Maurice Evans og Sam Jaffe.

33 A case of immunity Hector Elizondo 1975 En ambassadør fra Suari og kontoristen hans dreper sikkerhitssjefen for å få det til å se ut som sjefen var en forræder som sprengte safen og stakk av med 600 000 pund for å støtte en utbrytargruppe.

Med Hassan Salah, Sal Mineo, Barry Robins og Kenneth Tobey.

34 Identity crisis Patrick McGoohan 1975 En spion blir myrdet av kontakten sin på en ensom strand. Men det viser seg at morderen ble fotografert sammen med offeret før mordet fant sted.

Med Bruce Kirby, Vito Scotti, Patrick McGoohan og Leslie Nielsen.

35 A matter of honor Ricardo Montalban 1976 Eieren av en oksefarm i Mexico gir arbeiderne en fridag for å få formannen til å kjempe mot oksen som nær hadde drept sønnen hans. Men i steden dreper han mannen i hemmelighet, og later som om oksen har drept han. Columbo er på ferie i Mexico, men ferien må vike når et mord må oppklares.

Med Enriqye Lucero, Evita Munoz, Chachita og Robert Carricart.

36 Now you see him Jack Cassidy 1976 En populær illusjonist myrder arbeidsgiveren og får ugjærningen til å se ut som et bestillingsdrap. Det blir opp til Columbo å avsløre den makabre illusjonen.

Med Bob Dishy, Nehemiah Persoff og Robert Loggia

37 Last salute to the commodore Fred Draper 1976 Den ufordragelige Otis Swanson blir myrdet. Svigersønnen Charlie Clay gjør alt for å dekke over dødsfallet, men Columbo er likevel ikke sikker på at Charlie er den skyldige.

Med Robert Vaughn, Wilfrid Hyde-White og John Dehner.

- Sesong 6 Sesong 6 -
38 Fade in to murder William Shatner 1976
39 Old-fashioned murder Joyce Van Patten 1976
40 The bye-bye sky high I.Q. murder case Theodore Bikel 1977
- Sesong 7 Sesong 7 -
41 Try and catch me Ruth Gordon 1977
42 Murder under glass Louis Jourdan 1978
43 Make me a perfect murder Trish Van Devere 1978
44 How to dial a murder Nicol Williamson 1978
45 The conspirators Clive Revill 1978
- Sesong 8 Sesong 8 -
46 Columbo goes to the guillotine Anthony Andrews 1989
47 Murder, smoke and shadows Fisher Stevens 1989
48 Sex and the married detective Lindsay Crouse 1989
49 Grand deceptions Robert Foxworth 1989
- Sesong 9 Sesong 9 -
50 Murder, a self portrait Patrick Bauchau 1989
51 Columbo cries wolf Ian Buchanan 1990
52 Agenda for murder Patrick McGoohan 1990
53 Rest in peace, Mrs. Columbo Helen Shaver 1990
54 Uneasy lies the crown James Read 1990
55 Murder in Malibu Andrew Stevens 1990
- Sesong 10 Sesong 10 -
56 Columbo goes to college Stephen Caffrey
Gary Hershberger
1990 En lærer blir drept av to av studentene sine. Saken burde være enkel for Columbo, hadde det ikke vært for at begge studentene kan bruke Columbo som alibi.

Med Stefan Caffrey, Gary Hershberger og James Sutorius.

57 Caution: murder can be hazardous to your health George Hamilton 1991 En programleder for et tv-program om tiltak mot kriminalitet kommer selv i søkelyset da han dreper en som truer med av avsløre noe fra hans fortid.

Med George Hamilton, Peter Haskell, Penny Johnson, Robert Donner, Steven Gilborn og Rick Najera.

58 Columbo and the murder of a rock star Dabney Coleman 1991 Denne gangen blir kona til en kjent advokat funnet myrdet, og først kan det se ut som om elskeren hennes er den skydige. Men Columbo er slett ikke overbevist.

Med Shera Danese, Cheryl Paris, Julian Stone, Sondra Currie og Little Richard.

- Sesong 11 Sesong 11 -
59 Death hits the jackpot Rip Torn 1991 Denne gangen kommer Columbo i kontakt med en meget heldig lottomillionær. Men har lottovinneren helt rent mel i posen?

Med Rip Torn, Jamie Rose, Gary Kroeger og Warren Berlinger.

60 No time to die Ingen morder! 1992 Columbo er gjest i nevøens bryllup, og mens paret gjør seg klar for å dra på bryllupsreise forsvinner bruden. Columbo gjør sine undersøkelser, og finner ut at nevøen muligens har skaffet seg noen fiender innen politiet.

Med Doug Savant, Juliet Mills, Beth Chamberlin og Cliff Emmich.

61 A bird in the hand... Tyne Daly 1992 Denne gangen gjelder det mordet på "Big Fred", eier av eet fotballag - og millionær.

Med Tyne Daly, Steve Forrest, Greg Evigan, Frank McRae, Don S. Davis og León Singer .

- Spesialavsnitt Spesialavsnitt -
62 It's all in the game Faye Dunaway 1993 Denne gangen gjelder det dødsfallet til en kjent kvinnebedårer. Mistanken faller på kjæresten til den døde, men hun har vanntett alibi.

Med Faye Dunaway, Claudia Christian, Armando Pucci og Bill Macy.

63 Butterfly in shades of gray William Shatner 1994 Denne gangen gjelder det et mord i en radiostasjon. Den mistenkte har alibi, men er det godt nok for Columbo?

Med William Shatner og Molly Hagan

64 Undercover Ed Begley Junior 1994 Ett sju år gammelt mysterium der to døde menn, fire millioner dollar og en usympatisk forsikringsagent er innblandet, er hva Columbo får å bale med i denne episoden. Og det eneste sporet han har å holde seg til er et fotografi.

Med Ed Begley jr, Tyne Daly, Burt Young og Harrison Page.

65 Strange bedfellows George Wendt 1995
66 A trace of murder - 25-årsjubileum David Rasche 1997
67 Ashes to ashes Patrick McGoohan 1998
68 Murder with too many notes Billy Connolly 2000
69 Columbo Likes the Nightlife Jennifer Sky 2003