Hopp til innhold

Colossal Cave Adventure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Colossal Cave Adventure
UtviklerWilliam Crowther
Don Woods
DesignerWilliam Crowther
PlattformUnix-liknende
stormaskin
PDP-10
Commodore 64
Utgivelse1976
SjangerInteractive fiction, tekstbasert spill
ModusEnspiller

Colossal Cave Adventure er et teksteventyrspill. Det blir ofte kalt ADVENT eller Adventure. Det ble gitt ut i 1975, og ble skrevet i Fortran.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Colossal Cave Adventure er et tekst-basert eventyr-spill hvor spilleren skal utforske en stor mystisk hule, som ifølge ryktene skal være fylt med gull eller andre verdifulle skatter. Spilleren må utforske hele hule-systemet, og løse gåter ved å ta i bruk gjenstander de finner for å få tak i de forskjellige skattene - og deretter forlate hulen. Spilleren skriver inn kommandoer med ett eller to ord for å flytte karakteren sin gjennom hule-systemet, samhandle med gjenstander man finner i hulen, plukke opp ulike gjenstander, eller utføre andre handlinger.

Det er dusinvis av rom spredt gjennom hele systemet, og kan inneholde forskjellige gjenstander eller andre hindringer som må løses før spilleren kan komme seg videre. Programmet fungerer også som en forteller, og beskriver for spilleren deres plassering i hule-systemet og resultatene av enkelte handlinger. Hvis programmet ikke forstår spillerens kommandoer, kan den be spilleren skrive inn handlingene sine en gang til. Spilleren kan dø ved å falle i en grop, eller bli drept av dvergene som også holder til i hulene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]