Colonial Tramcar Restaurant

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
På innsiden av trikkerestauranten

Colonial Tramcar Restaurant er en restaurant som ombord tre konverterte W-klasse-sporvogner i Melbourne i Australia.

Colonial Tramcar Restaurant Company Limited ble dannet i 1981 for å drive restauranttrikker. Den første restauranttrikken var en 1927 W2 klasse nummer 442.[1] Trikken ble ombygget i 1982 ved Preston Workshops. Ombyggingen innebar blant annet å heve gulvet i midtseksjonen slik at gulvet på var på samme plan igjennom hele trikken. Dessuten ble dørene på midten fjernet erstattet med en enkelt dør kun på den ene siden av trikken. Midten av trikken fikk kjøkken og oppvaskområde og har to salonger på hver side av midtpartiet med henholdsvis 12 og 24 sitteplasser[1].

Restauranten ble åpnet i august 1983 siden å servere alkohol ombord en bevegelig restaurant krevde forandringer av Liquor Licence Act. Metropolitan Transit Authority (som drev Melbournes trikkenettverk på den tiden) sto for konduktør og trikkefører mens resten av arbeiderne ombord ansatte ved Colonial Tramcar Restaurant. Senere kom to 1948 SW6 klasse trikker til i flåten og i 2006 ble den originale W2 klasse trikken pensjonert og erstattet med en tredje SW6 klasse. Alle trikkene er malt i burgunderrød og kan romme 36 passasjerer hver.

Restauranten har en lunsj og to middagsbordsettinger hver dag. Alle trikkene starter og stopper ved Melbourne Exhibition and Convention Centre og følger standard trikkeruter i de nærliggende bydelene. Maten er laget i forkant og blir kun varmet opp i trikkens lille kjøkken.[1] På grunn av plassårsaker er også menyen og vinlisten forholdsvis liten.

Se også[rediger | rediger kilde]

  • Spårakoff, en trikk som har blitt konvertert til pub i Helsingfors.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c John Beckhaus (1989). Australian Rail Companion. Sherborne Sutherland Publishing. ISBN 1 86275 005 X. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]