Hopp til innhold

Clutch (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For mekanisk innretning, se: Kobling
Clutch
OpphavGermantown, USA (1990)
SjangerHardrock, stoner rock, bluesrock
Aktive år1991
PlateselskapAtlantic Records, Columbia Records, Earache Records
Nettstedhttp://www.pro-rock.com
Medlemmer
Neil Fallon

Clutch i 2007

Clutch er et amerikansk rockeband fra Maryland, etablert i 1990.

Debutalbumet Transnational Speedway League ble utgitt i 1993, og per 2010 har bandet spilt inn ni studioalbum, fem konsertalbum, tre samlealbum, og tre EP-er.

Bandet kom ut med albumet Earth Rocker i 2013, som har blitt tatt godt imot av fans og musikkanmeldere.

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]
  • Neil Fallon – vokal, gitar, keyboard
  • Tim Sult – gitar
  • Dan Maines – bassgitar
  • Jean-Paul Gaster – trommer
  • Mick Schauer – keyboard (2005–2008)

Diskografi

[rediger | rediger kilde]
  • Transnational Speedway League (1993)
  • Clutch (1995)
  • The Elephant Riders (1998)
  • Jam Room (1999)
  • Pure Rock Fury (2001)
  • Blast Tyrant (2004)
  • Robot Hive/Exodus (2005)
  • From Beale Street to Oblivion (2007)
  • Strange Cousins from the West (2009)
  • Earth Rocker (2013)

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]