Clun Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Clun Castle
Clun Castle 02.jpg
Beliggenhet

Clun Castle
52°25′19″N 3°02′00″V

Ruinene av Clun Castle.

Clun Castle er en borgruin i Clun i Shropshire. Den eies av hertugen av Norfolk, som fikk det overdratt sammen med tittelen baron Clun, og bestyres av English Heritage.

Borgen ble oppført av Picot de Say, en normannisk baron, omkring 1100. Det var da en kraftig motte-and-bailey-konstruksjon, med to borggårder. Området han bestyrte var et grensebaroni, kjent som Honour of Clun, hvilket betydde at egne lover gjaldt der. I 1196 ble borgen beleiret av waliserne, og deretter kom det på FitzAlanslektens hender. De grunnla også byen Clun, og bygde om slottet som ble en viktig administrativ bygning.

FitzAlanslekten oppgav slottet i 1270-årene for å konsentrere ressursene på Arundel Castle. Etter at de forlot det begynte det å forfalle. I det 16. århundre flyttet de siste beboere ut, og kronen tok over.

I 1894 ble det kjøpt av Henry Fitzalan-Howard, 15. hertug av Norfolk, en etterkommer av den opprinnelige FitzAlanslekten. Deler av den sentrale festningen og noe av ringmuren står, og er åpent for publikum.