Clive Barker’s Jericho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Clive Barker’s Jericho
UtviklerMercurySteam
UtgiverCodemasters
DistributørSteam
DesignerClive Barker
KomponistCris Velasco
PlattformXbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Utgivelse23. oktober 2007
SjangerFørstepersonsskytespill, videospill med LHBT-figur
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18

Clive Barker's Jericho er et overnaturlig førstepersonsspill utarbeidet i samarbeid med forfatter Clive Barker. Spillet ble utgitt på PC, PlayStation 3 og Xbox 360 og på GameTap den 23. oktober 2007.[1] Spillet er ikke lenger tilgjengelig på Steam.

En demo ble utgitt for PC den 26. september 2007 og for PlayStation 3 og Xbox 360 den 27. september 2007.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Visse gnostiske tekster forteller om en skapning, skapt av Gud i hans eget bilde før Adam og Eva. Skapningen ved navn the First Born («Den førstefødte») var hverken mann eller kvinne, lys eller mørk, både vakker og skrekkelig. Gud var så forskrekket over sin skapelse at han forviste den til the Abyss («Avgrunnen») for å bli forlatt og glemt for alltid. Gud startet så på ny ved å skape mennesket, ved å gi arten to kjønn, intellekt, følelser, kjærlighet og en sjel.

Den førstefødte, som var for sterk for selv Gud, prøvde å bryte ut av Avgrunnen og inn til den dødelige verden syv ganger. Hver gang Den førstefødte prøvde å rømme, tok den med seg en del av verden og gjorde det til en del av sitt herredømme. Fragmenter av tid og rom helt fra oldtiden til den Annen verdenskrig formet dette herredømmet som er lenket til den dødelige verden i byen Al-Khali. Over tid okkuperte diverse erobrere og sivilisasjoner området og hevdet det var deres, men efterhvert ble byen forlatt og glemt.

The Department of Occult Warfare («Direktoratet for okkult krigføring») ble etablert på 1930-tallet for å bekjempe det overnaturlige og uforklarlige. En annen grunn var å skape et motstykke til nazi-Tysklands egen forskning på det paranormale. Et av de mest begavede medlemmene, Arnold Leach, ble rekruttert i 1962, men utvist på grunn av sin hensynsløse atferd. Han ble øremerket for å bli drept i et attentat, og selv om operasjonen var vellykket var det flere ting som tydet på at han hadde overlevd.

The Jericho Squad («Jericho-skvadronen»)ble sent til Al-Khali for å forhindre Leach i å åpne Portalen som ville frigjort Den førstefødte.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner i nåtiden, og bakgrunnshistorien blir forklart i diverse opptegnelser i bokuskapitlet. Direktoratet for okkult krigføring er en global organisasjon som bekjemper demoniske krefter uten at resten av verden vet om et. Denne topphemmelige organisasjonens krigere er Jericho-skvadronene, som består av syv medlemmer, som er utstyrt med overnaturlige egenskaper og veltrent både fysisk og psykisk.

En av organisasjonens hovedmål er å konstant overvåke Operation Godseal («Operasjon Guds segl»), et topphemmelig prosjekt som innebærer at et Jericho-team må gå inn i Pyxis og forsegle Portalen hvis den blir aktivert.

Begynnelsen[rediger | rediger kilde]

Denne plikten startet ikke med Direktoratet og Jericho, men begynte lenge før den tid. Da Gud forlot Den førstefødte, kunne han ikke ødelegge den og derfor låste han en del av virkeligheten inn i boksen Pyxis. Han fengslet Den førstefødte i Pyxis Prima, sentrum av denne av boksen.

Oldtiden[rediger | rediger kilde]

Med tiden kontaktet og forførte Den førstefødte den øverste prestinnen av den babylonske orden, Ereshkigall. Gjennom drømmene hennes lovet han henne makt, forbudt kunnskap og lærte henne blodoffer-ritualet som skulle åpne Portalen (en rift i tiden som tillater adgang inn og ut av Pyxis). Ereshkigall samlet en hær på 10 000 soldater og satte kurs mot ørkenen Rub-Al-Khali, hvor hun reiste Babels tårn, en enorm bygning som var den opprinnelige Portalen til Pyxis Prima. Strukturen ble kjent som Al-Khali. Da bygningene sto ferdig massakrerte hun soldatene, og da blodet deres rant ned over tempelets trapper, ble Portalen åpner og Den førstefødte ble frigjort.

I Ereshkigalls hær fantes det syv prester som ble ledet av Antadurunnu. Mens de kjempet mot Den førstefødte ofret han seg, slik at han det første seglet som låste Portalen og forseglet Pyxis. Hans kropp ble ødelagt, men sjelen hans levde videre. Men Den førstefødte tok en del av verden med seg og la den til sitt herredømme. Derved tok han også med seg befolkningen som ble forseglet i Pyxis uten mulighet til å rømme. I boksen gjelder ikke de normale reglene som sult, søvn, natt og dag. Hver dag kjempet vederstyggeligheten mot de fangede. Død gjelder heller ikke i boksen, og de som dør blir gjenfødt og tilhører da Den førstefødte.

Før Antadurunnus kropp ble ødelagt sendte han en telepatisk melding til sine følgere i byen Ur. Han befalte dem å danne et brorskap for å bekjempe dem som vil sette Den førstefødte fri for personlig vinning, og om nødvendig sende en gruppe på syv for å forsegle Portalen. Den siste delen ble gjort av Antadurunnu selv, hans sjel er lenket til Portalen, slik at han er den eneste som kan forsegle boksen.

Antikken[rediger | rediger kilde]

I antikken var Al-Khali den sydligste provinsen i det døende romerske imperiet. Herskeren var guvernør Cassus Vicus, en overvektig sadist som henga seg til orgier og kannibalisme. Han brukte sin posisjon til å forvandle Al-Khali til et grotesk sirkus. Den førstefødte kontaktet Vicus gjennom drømmene hans og ved hjelp av synske slaver. Den førstefødte fristet Vicus til å åpne Portalen ved å love ham en evighet av orgier og fester.

På samme tid hadde centurion Tercius Longinus, Al-Khalis militære kommandant, fått i oppdrag å angripe en handelskaravane som ikke hadde betalt skatt. Det viste seg at følget ikke var en handelskaravane, men en gruppe spåmenn og trollmenn som slektet fra Antadurunnus babylonske sekt. I et slag slaktet de Tercius hær utenom Tercius selv. Gruppen fikk navnet Marvash (efter lederens navn), men klarte ikke å forhindre Vicus i å åpne Portalen. I forvirringen og kaoset klarte gruppen å gå gjennom Portalen og forsegle den, med Tericus på innsiden. Han forsto for sent at han ville bli fanget permanent sammen Marvash. Gruppen ble efterhvert drept i Pyxis, mens stadig ble Tercius torturert, korfestet og gjennopplivet. Han har siden den gang opplevd 3 000 år med tortur, mens Vicus fikk oppfylt ønsket sitt og nyter sine orgier.

Middelalderen[rediger | rediger kilde]

Neste gang Den førstefødte prøvde å rømme var i middelalderen. Biskop Malthus St. Clair, en spedalsk mann og den kristne kirkens overhode som var redd for sitt evige liv, kontaktet Den førstefødte. Han hadde søkt hjelp i Vatikanets bibliotek hvor han fant legenden om Den førstefødte. Han innså at en skapning så lik Gud kunne redde ham fra evig fordømmelse hvis han befridde den. Malthus kontaktet pave Innocent III og hevdet at han hadde funnet Edens have i Al-Khali. Han overbeviste paven om at han burde samle et korstog for å ta tilbake landet fra de vantro. Malthus overbeviste også paven om at korstoget skulle bestå av barn som i sin uskyld ville bli beskyttet av Gud.

Et år senere år tok Malthus med seg tusenvis av barn til Al-Khali. De lokale korsfarerne i Les Innocents nektet å delta, og barna som var svake, sultne og overbevist om at de ville bli drept, ba om å slippe, men Malthus krevde kamp. Araberne prøvde å få barna til å overgi seg, men de nektet på grunn av Malthus' ordre. Korstoget ble massakrert, og det blir regnet som det verste slaget i hele middelalderen. Korsfarerne i Les Innocents samlet likene til barna og begravde dem i en krypt under slottet, mens Malthus, som overlevde kampen, søkte tilgivelse i et kapell. På grunn av barnas død ble Portalen åpnet og hele det lokale område ble innlemmet i Pyxis. En hemmelig gruppe av kristne riddere, ledet av Sir Richard De Gray, ble sendt for å stoppe Malthus, men ankom for sent. Efterhvert gikk de gjennom Portalen og forseglet boksen. Malthus trodde at han var vitne til verdens undergang da han plutselig hørte lyder fra krypten under kapellet. Han trodde at Gud utførte et mirakel ved å sende barna tilbake til ham, men da han åpnet krypten var barna blitt gjennopplivet, men nå var de fulle av hat, spesielt mot Malthus. Han ble brutalt myrdet, og hans skrik gjenlød i flere dager. Ridderne forseglet krypten og forlot Malthus til sin skjebne. Malthus gjennoppsto og trodde nå at ble testet av Gud. Han så på barna som djevelens slaver og påtok seg oppdraget som eksorsist. Malthus har siden prøvd å redde barnas sjeler, uvitende om at han er fanget i skjærsilden for sine synder.

Annen verdenskrig[rediger | rediger kilde]

Siden ble Al-Khali glemt helt frem til Annen verdenskrig, da en tysk hær invaderte og erobret Al-Khali. Den tok den lokale befolkningen som slaver og tvang dem til utgravninger i håp om å finne Babeltempelet. Lederen av denne hæren var synske Hanne Lichthammer som til tross for sin skjønnhet var en kaldblodig sadist. Tyskerne håpet å kunne de ta i bruk Portalens energi for å vinne krigen.

Nyhetene om Lichthammers planer i Al-Khali nådde frem til den britiske Office of Strategic Services (OSS). OSS sendte en gruppe britiske veteraner, som var blitt opplært av den okkulte eksperten Aleister Crowley. Under ledelsen av major Patrick «Pat» Buckland satte gruppen «Blackwatch» kurs mot Al-Khali.

Det er ikke klart hva som skjedde kort efter at Blackwatch ankom. Det blir antatt at tyskernes utgravninger åpnet Portalen ved en tilfeldighet eller på grunn av Lichthammers egne psykiske krefter som kanskje tiltrakk Den førstefødtes oppmerksomhet. Området ble innlemmet i Pyxis gjennom en storm som skjulte alle tegn til utgravningen. Blackwatch klarte efterhvert å forsegle Pyxis, og tyskerne ble overlatt til sin skjebne og forvandlet til demoniske soldater som ble kontrollert av Lichthammer, som nå så like forferdelig ut som hennes personlighet hadde vist seg å være.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Clive Barker's Jericho (PC)». IGN. Besøkt 3. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]