Hopp til innhold

Click-to-call

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Click-to-call eller klikk-for-å-ringe er en funksjonalitet som kan bygges inn i elektroniske dokumenter eller andre grenseflater på datamaskiner.

Typisk innebærer det at en spesiell hyperlenke opprettes og er markert i dokumentetet eller grenseflaten, mens et museklikk eller annen aktivering av lenken gjør at en telefonisk forbindelse opprettes. Dette er ofte forbundet med et softphone-program, men kan også aktivere andre fysiske eller eksterne telefonenheter.

Eksempler

[rediger | rediger kilde]

Telefonkatalogen på internett er et eksempel på et typisk (strukturert) dokument som har «klikkbare» telefonnummer. Det kan være gule (kommersielle) eller hvite (personlige) sider.

Banker eller andre serviceorganisasjoner har noen ganger en hyperlenke eller funksjon slik at de kan ringe kunden tilbake, uten at kunden (vanligvis) behøver å betale samtalekostnaden. Da vil typisk en kundebehandler ringe kunden som aktiverte lenken eller funksjonen, og samtidig vite i hvilken sammenheng kunden aktiverte forespørselen.

Den norskutviklede Interfon-PC klienten var et tidlig prosjekt med click-to-call, og var først i verden med klikkbare telefonnummer på gule og hvite sider på internett.

Autoritetsdata