Clash of the Titans (film 2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Clash of the Titans
Generell informasjon
SjangerEventyrfilm
Utgivelsesår2010
Prod.landAmerikansk
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiLouis Leterrier
ProdusentBasil Iwanyk
Kevin De La Noy
ManusforfatterTravis Beacham
Phil Hay
Matt Manfredi
MusikkCraig Armstrong
Matthew Bellamy
SjeffotografPeter Menzies jr.
Foran kamera
MedvirkendeSam Worthington
Gemma Arterton
Mads Mikkelsen
Alexa Davalos
Ralph Fiennes
Liam Neeson
Annen informasjon
Budsjett$125 mill.
Prod.selskapLegendary Pictures
Premiere26. mars 2010 (Norge)
2. april 2010 (USA)
Eksterne lenker

Clash of the Titans er en amerikansk eventyrfilm fra 2010. Filmen er en nyinnspilling av filmen Gudenes krig fra 1981, som igjen er løst basert på den greske myten om Persevs.

Filmen er regissert av Louis Leterrier og Sam Worthington spiller hovedrollen som Persevs. Musikken er komponert av Craig Armstrong, og Muse-artisten Matthew Bellamy har også vært involvert med filmmusikken.

Clash of the Titans ble vist i en 3D-versjon i tillegg til vanlig 2D.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter å ha beseiret titanene deler gudene verden mellom seg; Zeus får himmelen, Poseidon får havene. Men Hades, som blir lurt av Zeus, blir igjen i underverden. Gudene skaper de dødelige, menneskene, hvis tilbedelse opprettholder gudens udødelighet. Men etter hvert begynner imidlertid de dødelige å spotte og trosse skaperne sine. Halvguden Perseus ble født av den dødelige dronningen Danae, som ble unnfanget av Zeus under beleiringen av kong Acrisius ved Olympus-fjellet. Når denne unnfangelsen blir oppdaget, beordrer en rasende Acrisius dronningens henrettelse og låser barnet inne sammen med liket. Liket blir kastet på havet. Deretter blir Perseus funnet, og vokser opp hos en fisker, Spyros og hans kone Marmara.

13 år senere ser Perseus og hans familie hvordan soldater fra byen Argos ødelegger statuen av Zeus, og erklærer krig mot gudene. Erinyer slippes deretter løs, og slakter soldatene. Hades dukker opp og ødelegger familiens fiskefartøy; Spyros og hans familie drukner, med Perseus overlever. Perseus blir funnet av en annen gruppe soldater, og tatt med til kong Cepheus og dronning Cassiopeia.

De feirer sin kampanje mot gudene. Men festen blir avbrutt av Hades, som avslører Perseus sin slekt for Zeus. Han truer med å slippe løs monsteret sitt, Kraken, mot Argos, med mindre Andromeda blir ofret. Perseus møter Io, en mystisk kvinne forbannet med udødelighet, som bekrefter opprinnelsen til Perseus. Perseus, Io og kongens garde, ledet av Draco, søker en måte å beseire Kraken. For å hjelpe sønnen gir Zeus et sverd til Perseus smidd på Olympus, som han nekter å ta imot. Medusa dreper hele gruppen, unntatt Perseus, som halshugger henne. Den bevingede hesten Pegasus ankommer, og tar Perseus tilbake til Argos. Men Hades løslater Kraken.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Sam Worthington.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «"Harry Potter" vises i 3D». Filmweb. 28. januar 2010. Besøkt 3. februar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]