Civilization IV: Colonization

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Civilization IV: Colonization
UtviklerFiraxis Games
Utgiver2K Games (Win)
Aspyr (Mac)
Distributør SteamRediger på Wikidata
DesignerH. Edward Piper
Basert påSid Meier's Civilization IV
Colonization
SerieCivilization
SpillmotorGamebryo
Siste versjon1.01f
PlattformMicrosoft Windows, Mac OS X
Utgivelse21. september 2008
SjangerTurbasert strategispill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrenseEveryone 10+ (ESRB)
Nettstedwww.2kgames.com/civ4/colonization/es/

Sid Meier's Civilization IV: Colonization er en gjenskaping av Sid Meiers videospill Colonization fra 1994, ved bruk av spillmotoren fra Sid Meier's Civilization VI

Spilleren kontrollerer skip og nybyggere fra en av fire europeiske nasjoner, Spania, England,Frankrike eller Nederland, og skal kolonisere den nye verden i tiden mellom 1492 og 1792. Målet er å bygge opp en kolonihær, erklære uavhengighet fra kolonimakten og bekjempe styrkene som sendes fra Europa for å slå ned opprøret.

Windows-versjonen kom i september i 2008, mens en Mac OS X versjon kom i januar 2010.[1]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Colonization skiller seg fra Civilization ved at hver nybygger får en oppgave innen en koloni. En nybygger kan arbeide med å skaffe mat til kolonien eller dyrke sukker eller tobakk for salg, eller han kan jobbe som snekker, smed eller børsemaker. Prester bidrar til at flere kolonister reiser fra Europa, mens politikere bidrar til å øke følelsen av uavhengighet i kolonien. Indianere kan omvendes av misjonærer og flytte inn i kolonien, og innbyggere uten yrkeserfaring kan gå i lære og bli spesialister, som er dobbelt så effektive, innen sitt yrke.

Hver nasjon har spesielle fordeler, og mens England får flere immigranter får for eksempel Nederland bedre priser. Salg av varer som fraktes til Europa gir muligheten til å kjøpe nye skip og varer eller rekruttere eksperter.

Snekkere kan bygge spesialiserte bygninger som gjør håndverkere mer effektive, havn som åpner for fiske, eller fort som beskytter mot sinte indianere eller fremmede soldater.

Ved å nå spesielle mål innen politikk, militærmakt, utforskning, religion eller handel, kan spesielle personer, eller "founding fathers" rekruteres og bidra med bonuser.

Spillet vinnes ved å erklære uavhengighet og så nedkjempe de militære styrkene som kommer fra Europa.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk stort sett gode kritikker, og har 80% på Metacritic [2], men er blitt kritisert for å være litt tilfeldig og ubalansert.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]