Civilization III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Civilization III
UtviklerFiraxis Games
UtgiverInfogrames (Win)
MacSoft (Mac)
DistributørSteam
GOG.com
RegissørSid Meier
ProdusentMichael Gibson
Jeffrey Kennedy
DesignerJeff Briggs
Soren Johnson
Brent Alleyne
ForfatterPaul Murphy
KomponistRoger Briggs
Siste versjon1.29f
PlattformMicrosoft Windows, Mac OS
Utgivelsei USA 30. oktober og i Europa 1. november 2001
Sjangerturbasert strategi
ModusEnspiller,[1] flerspiller, hotseat
Nettstedwww.civ3.com
Del av serien Civilization

Sid Meier's Civilization III, forkortet til Civ III eller Civ 3, er spill nummer tre i Civilization serien og ble lansert i 2001. Civ 3 ble laget under ledelse av designer Jeff Briggs og programmerer Soren Johnson. Spillet ble i 2001 omtalt som "en triumferende proklamasjon om at strategispill lever godt og er fremdeles i stand til å sette deg fastgrodd foran datamaskinen i timevis".[2]

Civilization III, går ut på å bygge en sivilisasjon og lede den fra førhistorisk tid og frem og forbi moderne tid. Spilleren må bygge byer og bygninger, trene militære og sivilie enheter, bygge veier, åkre og gruver, forske frem nye teknologier og bygge underverker. Spilleren må finne balansen mellom god infrastruktur, tilgang på ressurser, diplomati, handel, kultur, økonomi og forskning.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillverden består av ruter, hver med et bestemt terreng. Hver by ligger i en rute og militære og sivilie enhet kan flytte fra rute til rute. Hver by trenger mat, og befolkningen spiser den maten den trenger, mens et eventuelt overskudd lagres og bidrar til at byen vokser. I byene kan man bygge nye bygninger, og hvor fort det går kommer an på byens produksjon. Dersom befolkningen blir ulykkelige vil byens produksjon stoppe opp, og varer det lenge vil det bli opprør. I Civilization III vil befolkningen føle en tilhørighet til den nasjonen de ble født i, så befolkningen i okkuperte byer trenger tid for å bli assimilerte.

Kultur ble introdusert som et nytt konsept i Civ 3, og sivilisasjonens yttergrense bestemmes av hvor mye kultur det er i nærliggende byer.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet ble godt mottatt og vant flere priser, blant annet Computer Strategy Game of the Year i 2002. I 2003 hadde spillet solgt over to millioner kopier.[3]

Noen av de nye konseptene som kom i Sid Meier's Alpha Centauri i 1999 var fjernet, og spillets første utgivelse hadde noen små feil, men disse ble ordnet med oppdateringer som kom like etter utgivelsen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 3910, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  2. ^ Civilization III Review, Tom Chick, 30. oktober 2001
  3. ^ «All Time Top 20 Best Selling Games». 21. mai 2003. Arkivert fra originalen 21. februar 2006. Besøkt 28. januar 2016.