Circus Mircus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Circus Mircus
OpphavTbilisi, Georgia (2020)
Sjanger Eksperimentell musikkRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Circus Mircus er et georgisk musikkband innen progressiv rock-sjangeren, som består av tre medlemmer. Bandet spiller hovedsakelig eksperimentell musikk og blander en rekke sjangre, der hver sjanger representerer en livserfaring og den «indre verdenen» i hvert av bandmedlemmene.[1] Bandet skal representere Georgia i Eurovision Song Contest 2022.[2]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bandet ble dannet i Tbilisi i slutten av 2020 av tre lokale sirkusakademi-studenter. De droppet ut av akademiet og bestemte seg i stedet for å danne et band. Ifølge et av bandmedlemmene var de tre ikke «gode nok, sannsynligvis de dårligste i besetningen. Det er grunnen til at vi ble venner».

Georgias offentlige kringkasting kunngjorde 14. november 2021 at den internt hadde valgt Circus Marcus til å representere landet i Eurovision Song Contest 2022 i Torino i Italia.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mamsikashvili, Rezo (14. november 2021). «Georgia: Circus Mircus will represent Georgia at Eurovision 2022» (engelsk). Besøkt 14. november 2021. 
  2. ^ a b «Georgia's Circus Mircus take their show to Turin 🇬🇪» (engelsk). European Broadcasting Union (EBU). 14. november 2021. Besøkt 14. november 2021. 
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
Tornike Kipiani med
«You»


Georgia i Eurovision Song Contest
2022
Nåværende innehaver