Cindy Birdsong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Supremes i 1967; fra venstre Mary Wilson, Diana Ross og Cindy Birdsong

Cynthia Ann Birdsong-Hewlett (født 15. desember 1942 i Philadelphia), best kjent som Cindy Birdsong, er en soul-/rhythm-and-blues-sanger fra USA. Hun var med i The Supremes det meste av tida fra 1967 til 1976.

Birdsong var først med i gruppa The Ordettes, som etter hvert skifta navn til Patti LaBelle & the Bluebelles. De hadde suksess med sanger som «I Sold My Heart to the Junkman», «You'll Never Walk Alone» og «Down the Aisle».

I 1967 fikk Birdsong tilbud fra Motown-direktør Berry Gordy om å erstatte Florence Ballard i The Supremes. Ballard var på denne tida ustabil på grunn av intern uro i gruppa og stort alkoholforbruk. En periode var Birdsong stand-in ved tilfeller da Ballard ikke dukka opp eller kunne delta, og i juli blei utskiftninga gjort offisiell. Omtrent samtidig endra gruppa navn til Diana Ross & the Supremes.

Birdsong hadde en viss likhet med Ballard og passa dermed godt på sceneopptreder. Imidlertid er det mer sporadisk hun deltar på studioplater de første par åra. I denne perioden er det stort sett Diana Ross som er den faste deltakeren. Birdsong og Mary Wilson er i mange tilfeller bytta ut med andre korister, ofte Motowns faste backinggruppe, The Andantes.

I 1970 forlot Ross gruppa, og Jean Terrell kom inn som ny førstesanger. Navnet blei atter The Supremes, og Wilson og Birdsong fikk en noe mer framtredende plass.

Da Birdsong blei gravid, blei ho tidvis erstatta av Lynda Laurence, og i april 1972 blei skiftet offisielt. På slutten av 1973 skjedde det motsatte; Birdsong overtok for en gravid Laurence. Hun var nå med til i februar 1976, da hun slutta på grunn av uoverensstemmelser med Wilson og hennes mann Pedro Ferrer, som var gruppas manager.

Birdsong hadde hovedstemmen på «Till The Boat Sails Away», «You Keep Me Movin' On» og en upublisert versjon av «High Energy».

Etter en ti år lang pause fra sangen, gav Birdsong i 1987 ut solosingelen «Dancing Room». Hun spilte også inn flere andre sanger, men disse blei ikke utgitt.

I 1983 møttes Wilson, Ross og Birdsong i et tv-show i forbindelse med Motowns 25-årsjubileum. I en periode var Birdsong med i gruppa Former Ladies of the Supremes (sammen med Jean Terrell og Scherrie Payne). I 1999 sang hun igjen «You'll Never Walk Alone» med The Bluebelles, da de fikk en pris fra R&B Foundation. I 2004 opptrådte hun med Mary Wilson og Kelly Rowland (fra Destiny's Child) i en medley av Supremes-slagere i et tv-program samband med Motowns 45-årsjubileum.